Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepucavanje

Šuica o izjavama Drage Prgometa: On je zec iz SDP-ova šešira

'04.12.2011., Dubrovnik - Cekanje rezultata parlamentarnih izbora u stozeru HDZ-a u sluzbenim prostorijama stranke. Saborska zastupnica Dubravka Suica razgovara na mobitel.  Photo: Grgo Jelavic/PIXSEL
Foto: 'Grgo Jelavic/PIXSELL'
1/3
04.12.2012.
u 21:55

Čudim se da ne govori o SDP-u, o lošoj Vladi, o padu životnog standarda, da ne govori o svemu onome o čemu danas brinu svi građani Hrvatske – oštro je komentirala Šuica.

Drago Prgomet, drugi čovjek HDZ-a, medijskim istupima u posljednje vrijeme ljuti vrh stranke. U nedavnom razgovoru za Novi list nije skrivao što misli o navodnom plagijatu diplomskog rada glavnog tajnika stranke Milijana Brkića. "Da se meni utvrdi postojanje jednog takvog djela, dakle plagijat rada na osnovi kojeg dobijete određeni profesionalan status i poziciju, ne samo da bih napustio dužnosničku poziciju u HDZ-u nego bih otišao i iz stranke", rekao je Prgomet za Novi list.

Gostujući u utorak u HRT-ovoj emisiji Tema dana, Prgomet je rekao da nakon tog intervjua nije imao priliku razgovarati niti s Tomislav Karamarkom niti s Milijanom Brkićem.

Njegov istup osudila je potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica. Čudi se što stranačke stvari rješava putem medija.

– Doživljavam polagano njegove izjave kao da je zec iz SDP-ova šešira, čudim se da ne govori o SDP-u, o lošoj Vladi, o padu životnog standarda, da ne govori o svemu onome o čemu danas brinu svi građani Hrvatske – oštro je komentirala Šuica.

Prgomet joj nije ostao dužan: "Moram priznati da se jako čudim izostanku one fine dubrovačke diplomatske note kod gđe. Šuice. Ovo što je ona rekla dopustite da prokomentiramo na prvoj sjednici Predsjedništva stranke".

Komentirajući slučaj Milijana Brkića, Prgomet je rekao: "Ne znam je li on prepisao svoj diplomski rad i moj stav je jasan. Optužbe o mogućem plagijatu su vrlo ozbiljne i vrlo neugodne i po Brkića i po HDZ-u."

– Smatram da je u situaciji kad je HDZ pod povećalom, (suđenje za Fimi mediju), svima nama stalo da se istina o tome prikaže u potpunosti. I za nas i za njega bi bilo najbolje tražiti od tijela koja su za to odgovorna, da kažu svoj sud i da završimo tu priču, ja nemam razloga ne vjerovati njemu. Brkić je rekao vrlo jasno da nije prepisao svoju diplomsku radnju i stranka o tome nije raspravljala, i mislim da to nije tema za predsjedništvo – dodao je Prgomet.

Kazao je da vrlo rijetko komunicira sa SDP-ovcima i da u njegovom užem krugu prijatelja nitko nije u SDP-u. S druge strane, kaže komunicira sa svim HDZ-ovima. Kaže da je nekada u HDZ-u bio stav da se ne iznose javno svoji stavovi, a posljedica toga je "da smo danas u postupku suđenja, slučaj Fimi medija... ali ono što je dobro je da su izaslanici na Općem saboru stranke izabrali ljude od kojih se očekuje da za dobrobit stranke otvoreno raspravljaju o problemima".

Zamjenik predsjednika HDZ-a, komentirao je činjenicu da je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, na dan kad se u Saboru raspravljalo o proračunu bio u Vukovaru gdje je potpisivao koalicijski sporazum s HSP-om Ruže Tomašić. 

– Karamarko je jasno rekao zašto nije mogao doći na Sabor. Očigledno se to potpisivanje nije moglo odgoditi. Zamjerio sam predsjedniku HDZ-a, što sam mu ja i rekao, što nije bila sjednica kluba zastupnika prije sjednice jer smatram da je rasprava o proračunu prilika u kojoj se oporba svojim prijedlozima može predstaviti u najboljem svjetlu – rekao je Prgomet, dodajući da je Karamarko bio svjestan da je napravljen propust.

Na izravno pitanje je li Karamarko tog dana trebao biti u Saboru, Prgomet je rekao da je uvijek korisno kad je cijela oporba na sjednici kada se raspravlja o proračunu, no istina je, kaže, da ne možete u isto vrijeme biti na dva događaja.

– A Karamarko je tako odlučio...i ne vidim razloga da nije dobro procijenio svoju odluku – smatra Prgomet.

Na voditeljevu opasku da je Karamarko malo aktivan u Saboru i da je samo jednom govorio tijekom aktualnih prijepodneva, Prgomet je odgovorio: Nije uloga predsjednika stranke da se isključivo on konfrontira i da govori u ime stranke.

Govoreći o tzv. podjeli u HDZ-u Prgomet je rekao da nema govora o nikakvoj podjeli, jer je, kaže činjenica da se neki ljudi bolje poznaju.

Na pitanje ponavlja li se sada slična situacija od početka 2000. kada je Ivo Sanader došao na čelo stranke HDZ-a, a kada je bio u oporbi, i tada stranku čistio od tzv. pašalićevaca, Prgomet je kazao da je brisanje članstva daleko iza njih, i da netko zbog toga što različito misli bude razlogom da ga se makne.

– Vjerujem da su takva vremena prošla i obveza mi je kao zamjeniku HDZ-a da se takvi procesi nikada ne ponove – zaključio je Prgomet.

>>Prgomet: Da sam plagirao diplomski rad, napustio bih HDZ

>>Karamarko: Brkić je kompilirao diplomski, bio je najbolji student

Komentara 29

OB
-obrisani-
19:51 05.12.2012.

Šuica je zmija otrovnica, koju ni jednas stranka ne dotiće. Znaju da je sposobna skriti se i čekati da se slegne prašina oko nje. Sve ono poradi ćega je Vlahušić prozivao, uspješno je zahvaljujući zmijskim lažima otklonila od sebe. Kakoo je ovaj Karamarko može držati u svojoj okolini.

VI
Vito
08:16 05.12.2012.

Šuica o izjavama Može li izjaviti kako je uspjela izgraditi svoju kuću izvan građevinskih dopuštenih mjera?

OB
-obrisani-
08:50 05.12.2012.

stalno se cita Hdz su lopovi, a Sdp nesposobni. Po tome proizlazi da je HDZ sposoban? Ma dajte molim vas pa u vladi J.KOsor nije sjedio nijedan covjek kojeg bih zaposlio na bilo kojem poslu u svojo firmi, i zato molim ljude da prestanu pisati takve gluposti, hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije