Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvan Remetinca

Suić: Pomažem Sanaderu naći rješenje kako platiti režije

sanader (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/16
17.12.2011.
u 10:27

Oko 20.15 sati odvjetnik Suić ponovno je svratio u Kozarčevu. Na izlasku je potvrdio da su u Šarengradsku išli vidjeti što je s tim prostorom i na koji način riještiti račune i poslove s bankom.

Prvi dan nakon prospavane noći u obiteljskoj kući u Kozarčevoj ulici u Zagrebu bivši premijer Ivo Sanader iskoristio je da obiđe poslovne prostore svojih tvrtki Alia savjetovanje i Perbujac u Šarengradskoj 1 na zagrebačkoj Trešnjevci.

Sanaderov odvjetnik Goran Suić oko 20.15 sati ponovno je posjetio Sanadera u njegovu domu u Kozarčevoj.

Upitan kako je prošao obilazak prostora u Šarengradskoj, Suić je tek kratko rekao:

- Nemojte me to sad pitati. Zasad nemam komentara.

Nešto razgovorljiviji, vjerojatno nakon konzultacija s klijentom, Suić je potvrdio da su on i Sanader ranije danas posjetili urede u  Šarengradskoj i da su popili kavu.

- Moramo smisliti strategiju što dalje i kako će dalje Sanader živjeti. U Šarendgradsku smo išli vidjeti što je s tim prostorom i na koji način riještiti račune i poslove s bankom. Također, njemu su sada svi računi blokirani i mora naći rješenje kako plaćati režije i dalje živjeti, kazao je Suić nakon izlaska iz kuće u Kozarčevoj oko 21.20 sati.

Šesti kat pod ključem

Odvjetnik Goran Suić u srebrnom mercedesu zatamnjenih stakala malo prije 11 sati došao je po Sanadera te ga odvezao do zgrade gdje je u 336 četvornih metara, na cijelom zadnjem, šestom katu, sjedište spomenutih tvrtki registriranih za ispitivanje tržišta, savjetovanje, promidžbu, poslovanje s nekretninama, organiziranje sajmova, djelatnost radija i televizije, izdavanje časopisa, izdavačku djelatnost...

– Šesti kat je Sanaderov. On je zaključan i gore se ne može bez ključa – doznajemo od stanara. Da je bivši premijer baš u tom trenutku u zgradi, nisu znali. A izgleda da ih to nije ni zanimalo. Nakon nešto više od sata boravka u Šarengradskoj dizalo se sa šestog kata spustilo do garaže, odakle su se Sanader i Suić odvezli dalje, prethodno zastavši pred rampom na ulazu u zgradu. Na bljeskanje aparata našeg fotoreportera Sanader se nije niti osvrnuo.

Baš kao što ni na izlasku iz svoje kuće nije davao nikakve izjave, gdje je iščekivanje novinara iza čvrsto zatvorenih vrata “razbio” poštar, kada je oko 10 sati donio brzojav za obitelj Sanader. Na njegovo zvonjenje na vratima nitko nije odgovarao, pa je poštar obavijest o prispijeću brzojava zalijepio na vrata i otišao. Malo poslije pojavio se novi poštar, koji je također na vratima ostavio svoju obavijest o pošiljci za Sanadera. Isto se poštarima dogodilo i večer prije, nekoliko sati nakon Sanaderova dolaska iz Remetinca, kada je u Kozarčevu uspjela ući tek Sanaderova sestra Danica, inače časna sestra. Jučer su se vrata otvorila za dostavljača iz vegetarijanskog restorana. Dostava je u dom Sanaderovih stigla kada je bivši premijer bio u poslovnom prostoru s odvjetnikom.

>>Ivu Sanadera nakon izlaska iz pritvora posjetila sestra Danica

Mora se prilagoditi

– Ne mogu komentirati što smo tamo radili ni što ćemo raditi – bilo je jedino, uz opaske da će se “za nekoliko dana znati više” i da se bivši premijer “mora prilagoditi životu vani”, što nam je odvjetnik Suić htio reći pa su naša pitanja znači li posjet tvrtkama da će se Sanader prihvatiti posla i kako će raditi kad su mu računi blokirani ostala bez odgovora.

Tvrtke Alia savjetovanje i Perbujac registrirane su dva mjeseca nakon što je Ivo Sanader dao ostavku na premijerskom mjestu. Temeljni kapital u svakoj je 300.000 kuna, a udjele još imaju Mirjana Sanader (u istom omjeru kao i suprug) i Steven Vatroslav Brkich (po pet posto), koji je ujedno direktor tvrtki. Brkich je bivši Sanaderov savjetnik u Vladi koji je prije toga bio stručni suradnik u Ministarstvu vanjskih poslova, kada je na čelu Ministarstva bio Miomir Žužul. Rješenjem zagrebačkog Županijskog suda od lanjskog prosinca imovina tvrtki je nakon izbijanja afere Fimi media blokirana. Sanader je svojedobno kazao da je poslovni prostor kupljen kreditom. Svoje suvlasništvo u tim tvrtkama te 95-postotno vlasništvo u tvrtki Prima Cons., registriranoj u Innsbrucku, Sanader je naveo u imovinskoj kartici, kada se kao zastupnik vratio u saborske klupe iz kojih je, na kraju, završio u zatvoru

 

Ključne riječi

Komentara 427

MA
marras85
12:16 17.12.2011.

Sugradani moji dragi Pamet u glavu svi oni koji Urlaju gavoreci da su Veliki Hrvati i da vole Domovinu. Vole samo sebe i vase Ovce odnosno Novce. Do toga zaklljucka sam dosao Citajuci dnevne Listove ZADNJIH DVADESET GODINA. U pocetkucetku su na Naslovnim Stranicama a posle izvjesnog vremena nalzite ta ista IMENA i Likove u CRNIM kronikama.

OB
-obrisani-
13:29 17.12.2011.

17.12.2011. u 13:15h stinatvrda je napisao/la: Vi janezi morate Sanaderu biti vjecno zahvalni. Bas on je pokrenuo proizvodnju zvakacih guma napravljenih od nasin rabljenih preservativa To je nivo kojeg ja volim i obožavam...Potvrđuje moje teze o balkanskima i europskima kojii su nekada živjeli zajedno iako su tako različiti bili po kulturi, navikama, odgoju, bontonu, radnim navikama i poštenju...super si, hvala..

JA
JackRussell
11:52 17.12.2011.

Ajde neinteligentni novinaru, objasni narodu što to znači \"iza čvrsto zatvorena vrata\" u odnosu na \"normalno zatvorena vrata\" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije