Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edvard Broz

Suđenje Titovu unuku za nesreću u Srbiji prije 20 godina – u RH

edvard broz
11.05.2012.
u 19:46

Broz je bio uhićen 16 godina nakon nesreće koju je izazvao pijan, no pobjegao je iz Srbije usred suđenja

Titovu unuku Edvardu Brozu uskoro bi moglo početi suđenje pred hrvatskim sudom zato što je prije dvadeset godina izazvao prometnu nesreću u Srbiji, u kojoj je poginuo njegov najbolji prijatelj Gojko Popović. Broz je uhićen 2008. godine na graničnom prijelazu Batrovci, a ubrzo zatim počelo je suđenje, no iste godine pobjegao je u Hrvatsku.

Prema optužnici, Titov unuk 20. kolovoza 1992. u Zemunu svojim BMW-om prestizao je yugo i gradski autobus te se frontalno sudario s mercedesom.

Dug poginulom Popoviću

Gojko Popović, koji je bio u vozilu s Brozom, odmah je preminuo, dok su Titov unuk, njegov sin Žarko i Bojan Pejić, koji su također bili u automobilu, teško ozlijeđeni. Te godine zbog rata u bivšoj Jugoslaviji Broz nije bio dostupan srpskom pravosuđu. Uhićen je 16 godina poslije. Kako kaže Brozov odvjetnik Vlado Petrović, sada je obrana poslala prijedlog Višem sudu u Beogradu da predmet njegova klijenta bude ustupljen hrvatskom pravosuđu.

– Priložili smo potvrdu o stalnom prebivalištu u Hrvatskoj i sve dokaze. Ne bi trebalo biti prepreka da sud prihvati naš prijedlog – navodi Petrović.

Broz je, kako tvrdi njegov odvjetnik, spreman pred hrvatskim sudom i odgovarati za kazneno djelo. Kad je 2008. bio uhićen, pred Okružnim sudom u Beogradu rekao je da je u Srbiju došao svjesno jer je krajnje vrijeme da plati dug prema poginulom prijatelju Popoviću. Sucu je rekao da je u prometnoj nesreći pretrpio teške ozlijede – prijelom više rebara, zdrobljeno lijevo rame, otvoreni prijelom podlaktice i kontuziju glave – dok je njegov sin Žarko bio u komi. U jeku suđenja napustio je Srbiju bez putovnice kako bi navodno u Hrvatskoj podigao zaostale mirovine.

Vozio je pijan

Okružno tužilaštvo u Beogradu teretilo je Broza za teško djelo protiv sigurnosti prometa sa smrtnim ishodom. Vještaci su utvrdili da je u trenutku nesreće imao 2,05 promila alkohola u krvi, što je on negirao.

Komentara 11

MO
mozel
20:31 11.05.2012.

Napolje sa njim.Izruciti ga Srbiji neka mu sude ondje gdje je napravio djelo.

CH
chemica
20:58 11.05.2012.

Kakva je ovo ludnica...Obrana bjegunca predlaže da se sudski postupak vodi u DRUGOJ državi?! Zar se Hrvatsku ovdje ama baš ništa ne pita? Kako su to rekli dečki iz Zabranjenog pušenja: Crko Maršal! Poodavno. Njegov unučić NEMA poseban status i ne smije više u***** ljude po cesti, bar ne nekažnjeno. ..

Avatar ukurtapash
ukurtapash
20:04 11.05.2012.

pa neka mu sude u srbiji? nije ovo vise jugoslavija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije