Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznošenje obrane

Suđenje za Simku: Žao mi je, pijana noć postala je noćna mora

uremovic
Nel Pavletić/Pixsell
28.04.2010.
u 17:56

Nakon što je Uremović sutkinji Iki Šarić ispričao svoju priču, više puta navodeći da nije znao niti mu je itko rekao da Simke ne zna plivati, više od sat i pol odgovarao je na pitanja, no nije znao zašto je Vitu bacio u Rječinu.

– Bila je to jedna pijana noć, pijana priča koja je završila kao noćna mora. Otad nemam sna, teško mi je. Kajem se i jako mi je žao, da sam znao da Simke ne zna plivati, ne bih ga bacio i pomogao bih mu, jer kakav bih ja bio čovjek da ne pomognem, a da znam da ne zna plivati – govorio je jučer u sudnici iznoseći svoju obranu drhtavim glasom i uz povremeni plač Arnold Uremović (24), optužen za ubojstvo Vitomira Jovičića Simke, riječkog dobrog duha. Lani u travnju Uremović je Simku, kojega je prethodno ismijavao pred društvom, bacio u Rječinu s pješačkog mosta pred Kontom i Simke se utopio.

Trčao sve do ušća


Nakon što je Uremović sutkinji Iki Šarić ispričao svoju priču, više puta navodeći da nije znao niti mu je itko rekao da Simke ne zna plivati, više od sat i pol odgovarao je na pitanja, no ni jučer nije znao zašto je Vitu bacio.

– Zbog zafrkancije, to se i inače radi, i zimi i ljeti – rekao je, dodajući da je, kad je u jednom trenutku vidio da Simke ne maše rukama i da ga rijeka nosi, trčao sve do ušća, ali ga nije vidio. Mnogih događaja te večeri Uremović se nije mogao sjetiti, ali zna da je bio pijan, što je, kazao je, za njega bilo uobičajeno jer već dugo svakodnevno pije.

Branio Simku od metalca


Zbog teških pijanstava, “uvijek oko tri promila”, bio je privođen na otrežnjenje u policiju, o čemu će sud zatražiti podatke, a saslušat će se još neki svjedoci koje je Uremović spomenuo u svojoj obrani. – Simku sam poznavao pet, šest godina, nisam htio da se ovo dogodi, da mogu vratiti vrijeme, ja bih bio tamo gdje je on sada, a on sa svojom obitelji – kazao je Uremović plačući.

Sjetio se i da je prije pet godina istukao nekog “metalca” koji je pljuvao Simku i zbog toga bio prekršajno prijavljen. I podatke o tome sud će pribaviti, kao i medicinsku dokumentaciju o alkoholizmu i odbijanju liječenja.

Prije početka rasprave pred sudom su se okupili članovi inicijative “Pravda za Simkea” koji su peticijom pozvali tužiteljstvo da prekvalificira kazneno djelo iz ubojstva u teško ubojstvo. Zbog te inicijative, doznaje se, mogli bi i sami biti prijavljeni za pritisak na pravosuđe.

Komentara 1

OB
-obrisani-
00:33 29.04.2010.

Kaže on da je to bila jedna pijana večer. Prva pa laž. Neka pobroji koliko ih je bilo sveukupno. Drugo, što nije pitao čovjeka da li zna plivati. Prenaivno se izvlači

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije