Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bomba na trgu

Vodičanima odgođeno suđenje, žele uvjetnu osudu i odštetu

eksplozija na trgu
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
03.03.2014.
u 11:31

Odvjetnici okrivljenih prije rasprave izvijestili su sud da s tužiteljstvom pregovaraju o nagodbi pa je ročište odgođeno

Šestorica Vodičana, optuženih za postavljanje eksplozivne naprave lani 23. siječnja u 2.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, uskoro bi se mogli nagoditi s tužiteljstvom oko kazni.

Nije bilo ozlijeđenih

Proces im je trebao početi jučer u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, no njihovi su branitelji izvijestili sud prije rasprave da s tužiteljstvom pregovaraju o nagodbi pa je rasprava odgođena. Pred sucem Draženom Kevrićem pojavili su se optuženi Tomislav Duvnjak (30), Domagoj Šprljan (32), Tomislav Strikoman (29), Ivan Tubić (32), Lovre Birin (30) i Ivan Šprljan (60). U eksploziji u središtu Zagreba nije bilo ozlijeđenih, a optuženi se terete da su općeopasnom radnjom ugrozili živote sedmero prolaznika. Duvnjak i Birin nabavili su od Ivana Šprljana eksploziv TNT. Lani u siječnju, kad su se pijani Duvnjak, Strikoman, D. Šprljan i Tubić vraćali iz kluba Green Gold, Duvnjak i Strikoman su, prema optužnici, postavili napravu ispred spomenika banu Jelačiću, spojili je na kabel koji je Tubić razvukao u prolaz Harmica, a Šprljan je na napravu, koju je aktivirao Duvnjak, stavio sitno kamenje.

Novac ide u proračun

Odvjetnici optuženih s tužiteljstvom pregovaraju da se okrivljene, za koje su bile predložene zatvorske kazne, sankcionira uvjetnim osudama i novčanom odštetom, koja bi bila uplaćena u proračun.

– Bio je to nepromišljen dječački hir, a ne svjesna aktivnost težeg oblika. Sankcijom moraju osjetiti da se to ne radi, a obrana smatra da su adekvatne uvjetne osude i novčane odštete – kazao je odvjetnik I. Šprljana Mate Matić.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

>>Zašto je zlatna mladež bacila bombu na Trgu?

Komentara 9

KA
kafka
12:20 03.03.2014.

Presuda a ne nagodba. Nagodba bi bila srsmota za pravni sustav i sam sud! Nagodili be se jar su iz "fine" obitelji - mol vas ... - tako što bila bi sramota. Da su iz imalo uzorne obitelji tako štoko što im ne bi palo na pamet raditi. Oni su iz disfunkcionalne obitelji opasne za građane i trebalo ih je davno 'liječiti'. Kažu zlatna mladež!? O kakvoj se "zlatnoj mladeži" ovdje govori??? Radi se o bandi opasnih, neodgovornih i neodgojenih mladaca! .

BL
bludog
12:10 03.03.2014.

Sramota za pravnu drzavu ako ih oslobode.

19
1995josip
12:59 03.03.2014.

Kako bi se sa njima U Americi dogovorili ? To šta su napravili nema opravdanja i popusta ,zašto nisu svom tati digli npr, vikendicu ili automobil ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije