Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smeta državi

Suđenje novinaru koji Grke optužuje za pokolj u Srebrenici

srebrenica
Reuters/Pixsell
21.06.2010.
u 15:17

Takis Michas tvrdi da su grčke paravojne snage sudjelovale u masakru u Srebrenici 1995.

Sud u Ateni pokrenuo je postupak protiv novinara Takisa Michasa zbog tvrdnji da su grčke paravojne snage sudjelovale u masakru u Srebrenici 1995. Michas, autor knjige "Grešni savez: Grčka i Miloševićeva Srbija", optužen je za klevetu i suđenje mu počinje u rujnu, prenosi Blic pozivajući se na BalkanInsight.com.

Tužbu je prošle godine podnio Stavros Vitalis, glasnogovornik desničarske stranke Panhelenski makedonski front. Vitalis je priznao da je i sam sudjelovao u ratu u BiH na srpskoj strani.

Vitalis tvrdi da je oklevetan jer je Michas u svojoj knjizi grčke dobrovoljce opisao kao "pripadnike paravojnih postrojbi koje su sudjelovale u pokolju u Srebrenici". Vitalis kaže da je njihova namjera bila samo  "pomoći Srbima".

Vitalis tvrdi da su grčki dragovoljci bili u dobrim odnosima sa srpskom vojskom u Bosni, gdje su bili podređeni generalu Ratku Mladiću, te da su se u okolici Srebrenice u vrijeme masakra zatekli slučajno.

Takis Michas izjavio je kako je tužba protiv njega podnesena zato što neki grčki dužnosnici nisu zadovoljni ocjenama u njegovoj knjizi koje se ne slažu sa službenom državnom politikom iz tog doba.

Komentara 35

DU
Deleted user
13:10 22.06.2010.

acide Ja sam spodoba profesorozag-nivoa i dajem mu pluseve za onakve, kako ti kažeš, gluposti.

OB
-obrisani-
23:58 21.06.2010.

21.06.2010. u 20:14h mališa je napisao/la: Prema Ustavu SFRJ, za otcepljenje jedne republike, osim ostalih uslova, bila je potrebna i saglasnost svih ostalih republika. Neke republike nisu dobile takvu saglasnost pa su počele rat. malisa obavim ti nuzdu na ustavtav da oprostis bradonja

AI
ac.i.de,
16:05 22.06.2010.

psiho arnaut, odavno me više ništa ne čudi pa ni to da profesor spodoba dobije od nekog pluseve, svaka vreća nađe zakrpu pa tako i on, a raspravljati sa vama ili pišati uz vetar mu dođe na isto !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije