Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA SANADEROM

Sudac odredio 30 dana pritvora i zatražio međunarodnu tjeralicu

'09.12.2010., Zagreb, Kozarceva 21 - Na vrata Ive Sanadera pokucao je muskarac oko 15:20 te se predstavio da je iz Uskoka i da ima poziv za bivseg premijera.Zenski glas odgovorio mu je da Sanadera nem
'Igor Kralj/PIXSELL'
10.12.2010.
u 01:01

Devčić je Sanaderu odredio mjesec dana istražnog zatvora jer je u bijegu te zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke

U 15.20 sati na vrata Sanaderova doma pozvonio je muškarac koji je rekao da je iz USKOK-a te da ima “poziv za gospodina Ivu Sanadera”. Nakon što mu je ženski glas s druge strane portafona rekao da “Sanadera nema kod kuće”, USKOK-ov glasonoša otišao je neobavljena posla.

Nakon toga je MUP raspisao nacionalnu tjeralicu. Od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića USKOK je, pak, zatražio raspisivanje međunarodne tjeralice. Devčić je također odredio Sanaderu mjesec dana istražnog zatvora jer je u bijegu te zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Saborski zastupnici odlučili su da se protiv zastupnika Ive Sanadera dopušta kazneni progon i dopušta se njegovo pritvaranje. Ta se odluka Sabora dostavila Državnom odvjetništvu, odnosno Uredu za sprečavanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK).

U Saboru jednoglasno za skidanje imuniteta

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je predložilo Saboru skidanje imuniteta zastupniku Ivi Sanaderu zbog udruživanja radi počinjenja kaznenog djela te zlouporabe ovlasti i položaja prema članku 333, stavak 1 te članku 337, stavak 1 i 4. USKOK je posredstvom DORH-a zatražio da se Sanadera liši slobode i da mu se odredi pritvor te istražni zatvor.

Nedugo nakon izjašnjavanja MIP-a, Sabor je jednoglasno, sa 104 glasa za, prihvatio njihov prijedlog i ukinuo zastupnički imunitet Ivi Sanaderu.

Budući da je DORH-ov dokument koji su članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva primili imao oznaku tajnosti, predsjednik je povjerenstva Damir Sesvečan zatražio od članova povjerenstva da se očituju o tome treba li zatvoriti sjednicu za javnost.

Tome su se suprotstavili Gordana Sobol, Ivan Hanžek i Arsen Bauk, članovi MIP-a iz redova SDP-a, kao i Ratko Gajica (SDSS) i tako odlučili da sjednica bude otvorena za javnost. Podsjetili su na sličan slučaj kada se bivšem ministru i zastupniku Berislavu Rončeviću skidao imunitet zbog afere Kamioni.

Komentara 6

SM
stari_mudrac
07:09 10.12.2010.

koja ludnica ! kad bi mogli ikako reinkarnirati broza, on bi ovaj slučaj riješio \"brzo i učinkovito\" a mi hrvati bi, kako smo inaće naivni, slavili emigranta ivu kao velikog domoljuba, rodoljuba, bogoljuba, lovoljuba, jahtoljuba, stanoljuba itd. itd...

Avatar emilsali
emilsali
05:51 10.12.2010.

Nemoze se izdati internacionalna poternica jer se ne radi o recimo ubistvu ili organizovanom kriminalu..droga i sl. On ima jos jedan pasos na drugo ime i zaduvao je za NY

VU
vucko
07:02 10.12.2010.

Sanader-Iako nije vise u drzavnoj sluzbi ipak posjeduje diplomatsku putovnicu ! To mu dozvoljava ulazak u sve drzave svijeta sa kojima Hrvatska ima diplomatske odnose !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije