Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGODBE

Sudac Kolakušić nije izuzet iz nagodbe za Dalekovod

Mislav Kolakušić
Jurica Galoić/PIXSELL
02.09.2013.
u 17:51

Ne odstupi li od stavova u slučaju Industrogradnje, sudac bi zbog "napuhanih" tražbina mogao odbiti i nagodbu za Dalekovod

Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, i dalje će rješavati predstečajnu nagodbu Dalekovoda, odlučila je jučer Nada Nekić Plevko, predsjednica Trgovačkog suda u Zagrebu, u povodu zahtjeva za njegovo izuzeće iz tog slučaja. Očito Dalekovod nije uspio dokazati da je sudac svojim javnim istupima iznoseći \"osobne stavove\" doveo u pitanje svoju nepristranost u tom slučaju.

Naime, na naš upit glasnogovornica nam je samo odgovorila da je odbijen zahtjev za izuzeće suca u slučaju Dalekovod, dok je istovjetan zahtjev u predstečajnoj nagodbi za Industrogradnju odbačen, što znači da nije imao ni procesne pretpostavke da bi se o njemu odlučivalo. Postupak u slučaju Industrogradnje bit će nastavljen na Visokom trgovačkom sudu u povodu žalbe na odluku suca Kolakušića kojom je odbio predstečajnu nagodbu. Predstečajnu nagodbu Dalekovoda sudac Kolakušić, prema odluci Ustavnog suda, mora bez odgađanja nastaviti. Podsjećamo, Ustavni sud njegov \"zahtjev\" za ocjenu ustavnosti 11 spornih odredbi tretira kao prijedlog, tako da se postupak koji je zbog toga zastao mora odmah nastaviti. Ne odstupi li od pravnih stavova u slučaju Industrogradnje, a nema razloga, sudac bi zbog sličnih \"napuhavanja\" tražbina mogao odbiti i nagodbu za Dalekovod.

>>Kolakušić blokirao i Industrogradnju, odbio nagodbu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije