Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriv za rak

Sud u SAD-u treći put odbio žalbu Bayera na presudu o kancerogenosti herbicida

FILE PHOTO: Bayer unit Monsanto Co's Roundup shown for sale in California
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
10.08.2021.
u 07:26

Sud u San Franciscu je ponovno podržao presudu da je Bayer kriv za rak od kojeg su oboljeli bračni par Alberta i Alva Pilliod.

Sud u SAD-u treći je put odbacio žalbu njemačkog farmaceutskog diva Bayera na presudu kojom je njegov herbicid Roundup proglašen kancerogenim. 

Sud u San Franciscu u ponedjeljak je ponovno podržao presudu da je Bayer kriv za rak od kojeg su oboljeli bračni par Alberta i Alva Pilliod, prenosi njemačka agencija dpa. 

Sud u Kaliforniji osudio je Bayer 2019., tvrtka je trebala platiti odštetu paru uz kazne od ukupno 2 milijarde dolara. Sud je kasnije smanjio taj iznos na 86,7 milijuna dolara

„S poštovanjem se ne slažemo s odlukom suda jer presuda nije u skladu s dokazima koji su pokazani tijekom procesa“, rekao je glasnogovornik firme. 

Monsanto sada razmatra pravne opcije za ovaj slučaj“, dodao je, referirajući se na tvrtku koja proizvodi Roundup, a koju je Bayer kupio 2018. godine. 

„I dalje stojimo iza toga da je Roundup siguran, a to dokazuju i četiri desetljeća znanosti i procjena vodećih svjetskih regulatora u svijetu koji su potvrdili njegovu sigurnost“, naglasio je glasnogovornik. 

Video - Konferencija povodom Mjeseca borbe protiv raka pluća

Komentara 1

RE
reborn
07:38 10.08.2021.

Glasnogovornik Monsanta priča jednu stvar, dokazi pričaju drugu stvar, a sud je sakupio sve informacije, razmotrio ih i donio jednu jedinstvenu presudu - Monsanto i RoundUp su krivi za izazivanje raka u navedenom slučaju. Naravno da glasnogovornik i dalje trubi svoju priču, za to je i plaćen, ali upornim ponavljanjem svoje verzije "istine" ta nazovi-istina ne postaje istinitija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije