Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVERC ORUŽJA ZA EU

Sud priznanje pred policijom izdvojio kao nezakonit dokaz

sverc oruzja
Arhiva VL
12.04.2010.
u 19:15

Kristijan mi je dao dva pištolja i strojnicu ero, a ja sam to predao Azi da vozi u Italiju. Mislim da su tamo prodali oružje Renatu – branio se T. Matejaš.

Sutkinja Županijskog suda Jasna Smiljanić izdvojila je zapisnik o ispitivanju Kristijana Pavića (30) na policiji kao nezakonit dokaz, a obavit će se i sučeljavanje I. Vugreka i Tomislava Matejaša. Riječ je o nastavku suđenja ekipi optuženoj za izradu (Mirko i Ivan Vugrek i treći pokojni Mirko Vugrek) te krijumčarenje i prodaju (ostala desetorica) uzija, era, pištolja, revolvera, prigušivača i ostaloga u zemlje EU. Ekipa je uhićena 2006. godine.

Nejasne okolnosti
Okolnosti nastanka zapisnika s ispitivanja Pavića u Policijskoj postaji Krapina nisu posve jasne. Danas je svjedočio Pavićev tadašnji branitelj Željko Čakanić:

– Pozvan sam u policiju jer je Pavić želio priznati te angažirati kolegicu i mene kao branitelje. Iskaz je bio opširan, a kako je iskazivao, tako se unosilo u zapisnik – tvrdi. Policajac koji je i sročio zapisnik rekao je da je on diktiran iz službene bilješke, no Čakanić se toga ne sjeća. Tvrdi da nije točno što je njegova kolegica svjedočila na prijašnjoj raspravi da je Pavić iskazivao i prije nego što su oni došli u postaju.

Drugi svjedok, odvjetnik Mirko Ružić, kojemu je Zlatko Margeta (47) tada potpisao punomoć za zastupanje, kazao je da je pozvan u policiju jer je Margeta htio iskazivati. Margeta je poslije rekao kako mu je iz policije sugerirano što treba reći, a Ružića su pozvali jer je bivši šef policije:

– Apsolutno nije točno da bih bio privilegiran u pozivanju u postaju kao branitelj osumnjičenika – odgovorio je.

Skok sa stolice
Treći svjedok, kriminalist, tvrdi kako je uobičajeno da osumnjičenik, ovdje Margeta, diktira izjavu izravno u zapisnik. Pošto je branitelj I. Vugreka zatražio sučeljavanje, sa stolice je skočio Matejaš i rekao da nema ništa protiv toga te da želi iznositi obranu.

– Kristijan mi je dao vrećicu s dva pištolja i strojnicom ero, a ja sam to predao Azi (nepoznata osoba, nap. a.) da vozi u Italiju. Mislim da su tamo prodali oružje Renatu (Zahiroviću) koji im je rekao da je sve palo i da nema love – kazao je. Jednom se našao i s nekim Slovencima u šumarku. Tada je preuzeo dva uzija i pištolj, a s Pavićem ih je, tvrdi, namjeravao prodati u Italiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije