Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVLAČENJE NOVCA

Sud potvrdio optužnicu protiv Josipa Klemma

Josip Klemm
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
11.12.2015.
u 13:02

Prema optužnici, Klemm je osmislio način izvlačenja novca iz svoje zaštitarske tvrtke tako što je tvrtkama, koje mu je pronalazio Radovan Štetić, plaćao fiktivne usluge od 2005. do 2007.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je danas optužnicu protiv Josipa Klemma zbog izvlačenja 2.9 milijuna kuna iz njegove zaštitarske tvrtke Klemm Security, čime je državni proračun oštećen za oko 600.000 kuna.

Prema optužnici, Klemm je osmislio način izvlačenja novca iz svoje zaštitarske tvrtke tako što je tvrtkama, koje mu je pronalazio Radovan Štetić, plaćao fiktivne usluge od 2005. do 2007. Nakon što bi im novac bio isplaćen, vlasnici tvrtki novac su vraćali Klemmu ili Štetiću na ruke, čime je bivši specijalac izbjegao plaćanje poreza na dobit. Štetić se već ranije nagodio s tužiteljstvom na kaznu od 11 mjeseci zatvora, a nagodbu su sklopila i još trojica okrivljenika čijim tvrtkama je Klemm ispostavljao fakture za neobavljene poslove.

Vlasnik Klemm Securityja priznao je krivnju rekavši da je s tvrtkama imao određene poslove, no tvrdi kako mu nije bila namjera počiniti kazneno djelo, ni oštetiti svoju tvrtku i državni proračun. Uz Klemma je na optuženičkoj klupi još i Leonardo Valent.

>> Štetić osuđen na 11 mjeseci zatvora, postupak protiv Klemma 
i Valenta razdvojen

>> Klemm: Kriv sam, no nisam htio oštetiti proračun

Komentara 46

LA
Lavica7
14:24 11.12.2015.

I jos da vidimo Glogijev ratni put i gdje i kako je stradao.

Avatar think pink
think pink
15:05 11.12.2015.

jel' to onaj lik koji tako jaaaako voli hrvatsku? pa najradije njene novce čuva kod sebe u čarapi... odvratno.

SO
srecko.orsulic123
13:20 11.12.2015.

Jadan koga taj tip stiti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije