Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 5. listopada
Povratak na članak

Odgođeno optužno vijeće za aferu Štandovi. Bandić: Ponosan sam na tu optužnicu

Postoje i snimke razgovora iz kojih se čuje kako Bandić i Lovrić dogovaraju da udruzi Ž. Markić dodijele štandove, i to sve za javnost – prikriju

Komentari 24

BI
bigstar
09:55 29.08.2016.

Nategnuta optužnica, zašto ne istražuju dodjelu štandova LGTB zajednicama ? Uvijek su na udaru oni koji štite obitelj i njenog dostojanstvo !!!

VL
ID
idanemeth
12:26 29.08.2016.

Lakoća s kojom je Državno odvjetništvo odbacilo prijavu Mladena Hrgareka, vlasnika marketinške agencije Madison Consulting, protiv predsjednika SDP-a Zorana Milanovića zaslužuje puno ozbiljniju analizu. Zbog čega postupanje DORH-a u aferi Madison treba staviti pod posebno povećalo? U pitanju je jednakopravnost. Teško se oteti dojmu kako je u drugim slučajevima u kojima su u epicentru interesa bili neki drugi politički kapitalci, DORH bio puno revniji. Možda i previše. Ako usporedimo razinu gorljivosti DORH-a u angažmanu prema političarima kao metama, onda nam je prva asocijacija golema razlika u pristupu prema Zoranu Milanoviću i prema Milanu Bandiću. Milanović je preslušan, njegove teze uzete su zdravo za gotovo te je ostavljen na miru neka trpi relativno nisku kolateralnu političku štetu jer se, naravno, pročulo kako je bio predmet istrage zbog ozbiljnih optužbi. U Bandićevu slučaju saslušani su deseci svjedoka, obavljen je niz pretresa. Razina hiperaktivnosti DORH-a i policije bila je zaista impresivna, a rezultat poprilično otužan. Toliko otužan da se nezavisni pravni stručnjaci pitaju što je zapravo suština optužnice protiv Milana Bandića. Valja podsjetiti kako je Bandiću, između ostalog, natovareno pitanje financiranja predsjedničke kampanje, iako je zbog nejasnog zakona sam tražio očitovanje Ministarstva financija te je nejasno zbog čega Bandićev slučaj nije ostao na razini upravnog postupka s Poreznom upravom. Nadalje, Bandić je optužen za pogodovanje kod navodno nepravovaljanog zapošljavanja nižepozicioniranih djelatnica u gradskim tvrtkama, što je razina krimena na razini vođenja postupka iz radnog, a ne kaznenog prava. Uz to, prijavljen je zbog dodjeljivanja posla odvoza otpada Pripuzovoj tvrtki, iako je poprilično očigledno kako konkretni posao u Gradu Zagrebu i nije imao tko drugi obaviti. Dakle, ne ulazeći u osobne (ne)simpatije prema Milanoviću i Bandiću, ostaje otvoreno pitanje zašto su s prvim istražitelji razgovarali pa se pozdravili, a zašto na drugog nemilosrdno nasrću iako, mimo očekivanja, ni nakon dvije godine ne dolaze s dokazima o kriminalu, nego samo gomilaju indicije? Možemo povući i druge paralele koje se mnogima neće svidjeti jer će se aferu Madison usporediti sa slučajevima koji su postali simbol krupnog političkog kriminala.

VL
HO
holenderdn25
11:09 29.08.2016.

Dok je novac išao SDP u MB je bio dobar ali onda odjednom postaje kriminala. Kad indexu daje 200.000 kn onda je pošteno a drugima nije. dvoličnost!!!!

VL
Avatar liquidsky
liquidsky
13:16 29.08.2016.

Bandić kaže da je ponosan na tu optužnicu. To je njegovo pravo jer su se neki od nas borili u ratu da bi svaki građanin imao pravo javno izgovarati makar i takve nebuloze. Ali bit će zanimljiva njegova izjava kada, recimo, započne postupak jer je konkretnu osobu nagovarao da krivotvori dokaznu dokumentaciju vezanu uz određenu istragu protiv njega. Možda će i na to biti ponosan, nikoga to ne bi začudilo. Kako je da je, potpuno je svejedno što Bandić govori, ništa od toga nema smisao ni značaj.

VL
PE
pessimus
14:38 29.08.2016.

hrvatsko pravosuđe - ili procesurlana pogreška ili stranci nije uručen pšoziv. nikad na zelenu granu. izgleda da su u hrvatskoj samo stvarno neosvješćeni poput polančeca, čobankovića i sabe osuđeni. usput na vidoševića su zaboravili. mislim ne slučajno.

VL
DU
Deleted user
09:52 29.08.2016.

Da li itko u HR vjeruje da je odgođeno baš iz ovog razloga?

VL
MI
MikiPrdekana
12:21 29.08.2016.

#PremijerIzaResetaka

VL
R0
R00kie
09:52 29.08.2016.

postojalo je i puno jacih dokaza protiv bandica pa nista, korupcija rules

VL
DO
domicic
10:00 29.08.2016.

Optuženika A poručuje sutkinji preko posrednika: "E alo, daj ti to malo zavlači do poslje izbora. Malo neprijatno izgleda da u kampanji moram dolaziti na sud, kaj ne?"

VL
DU
Deleted user
10:54 29.08.2016.

Nevjerojatno kako se dostava teško vrši nekima. Kako rješenja završavaju u ladicama da ne bi bila uručena uredno, kako ni sudovi ni policija nikako ne mogu pronaći osobu kojoj se nešto dostavlja. Ma čudo jedno. Porezna je u svoj zakon unijela članak koji kaže ako naslovnik odbija primiti pošiljku, ista se smatra dostavljeno kada protekne 15 dana od tog pokušaja. Ujedno, ako netko nije na adresi na kojoj je kao prijavljen - ne treba li ga brisati iz evidencije prebivališta? napokon, nije li kažnjivo ne prijaviti točnu adresu prebivališta ili boravišta? Ili to vrijedi samo za stoku sitnog zuba?

VL
Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
09:58 29.08.2016.

jedini pravi izlaz hrvatske je da bandic bude premijer treba mu dati sansu da metropolom ucini cijelu hrvatsku

VL
MI
MikiPrdekana
10:27 29.08.2016.

Da mi je znati koji to izrod ljudski moze glasati za Milana Bandica

VL
JE
jelenkocorkovic
11:10 29.08.2016.

uskratiše nekom lajanje

VL
AM
AMD------------------------
10:10 29.08.2016.

cijeli zagreb premrezen njegovim koruptnim mrezama i to vec godinama . komunalije , voda,prevoz u zagrebu najskuplje u eu gradovima,imali netko odgovoran ovome tipu i njegovim mrezama stati na put ?

VL
MI
MikiPrdekana
10:19 29.08.2016.

Bandic lopov

VL
AM
AMD------------------------
10:20 29.08.2016.

neka mjerodavni procesljaju te u ime obitelji pa ce te vidjeti ,da i tu nisu cista posla. uzasna prljava povezanost kud god krenes po zagrebu hrvatskoj i sve na teret zdravog drustva.

VL
Avatar remetinečki_puni_pansion
remetinečki_puni_pansion
11:30 29.08.2016.

Danas ili 5. listopada, svejedno. Uskoro će Bandiću konačno započeti redovita ročišta zbog manipulacija javnim dobrom u vlastitu korist i korist njegovih pulena. #Rešetke

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.