Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ode na more

Sud dopustio Sanaderu da na mjesec dana ode u rodni Split

kosor, sanader (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
19.07.2012.
u 19:05

Sanader će u Splitu boraviti od 24. srpnja do 24. kolovoza, a planira i posjet Dubrovniku te jednom dalmatinskom otoku

Ivo Sanader je zagrebačkom Županijskom sudu predao zahtjev u kojem je tražio da ga sud pusti da ljeto provede izvan Zagreba. U zahtjevu je naveo da bi od 24. srpnja do 24. kolovoza boravio u Splitu, s kratkim posjetom Dubrovniku te jednom od dalmatinskih otoka.

Bivši premijer morao je tražiti dopuštenje suda, jer je zabrana napuštanja mjesta boravišta jedna od mjera koja mu je određena nakon što je uz jamčevinu pušten iz istražnog zatvora. Ivana Čalić, predsjednica sudskog vijeća koje Sanaderu sudi u aferi Fimi media, odobrila mu je odlazak u Dalmaciju, no obvezala ga je da većinu vremena mora boraviti na splitskoj adresi koju je još prije dostavio sudu.

Osim toga, boravak u Dalmaciji Sanader će morati prekinuti 6. kolovoza, jer se tada mora javiti na zagrebački Županijski sud. Riječ je također o mjeri koja mu je određena, nakon što je uz jamčevinu pušten iz Remetinca. Ta odredba Sanadera obvezuje da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu javlja sudu, a jedno mu je vrijeme bila ukinuta na zahtjev njegove obrane.

Naime, njegovi su odvjetnici smatrali da je ta mjera pomalo apsurdna, budući da Sanader zbog brojnih sudskih postupaka koji se vode protiv njega na zagrebačkom Županijskom sudu ionako provodi četiri dana u tjednu. No nakon što je udovoljeno tom zahtjevu obrane, USKOK se žalio na tu odluku, pa je razmatrajući njegovu žalbu, Vrhovni sud odlučio da se Sanader, bez obzira na sudske postupke, sudu mora javljati i svaki prvi ponedjeljak u mjesecu.

Što se tiče postupka koji se protiv njega vode, potkraj kolovoza mu se nastavljaju suđenja za slučajeve Hypo i Ina - MOL te za Fimi mediju, a do kraja srpnja mogla bi biti podignuta i optužnica za aferu Planinska. 

Ključne riječi

Komentara 38

ĆA
ćaćaća
20:58 19.07.2012.

odmori zaslužio si:)))

Avatar wratnik
wratnik
11:31 20.07.2012.

Zar nije ovo poticaj na kriminal?

Avatar wratnik
wratnik
20:25 19.07.2012.

ovde se vise nama kaj komentirati, jedino samo pitanje....dali je dobil putne troskove i pratnju.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije