Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbjegli doktor

Sud u BiH smanjio kaznu Šimiću na 2,5 godine, a on se opet žalio

simic
Arhiva VL
31.08.2010.
u 09:46

Unatoč smanjenju kazne, Šimić je i na ovu presudu uložio žalbu pa se predmet sada nalazi na Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Kantonalni sud u Sarajevu smanjio je 23. lipnja ove godine zatvorsku kaznu doktoru Ognjenu Šimiću sa 5 godina, na koliko je pravomoćnom presudom zbog uzimanja mita osuđen u Hrvatskoj, na 2,5 godine. 

Prema pisanju Dnevnog avaza sud je potvrdio mjeru zabrane obavljanja liječničke prakse u trajanju od pet godina.

Postupak se vodio u skladu sa sporazumom o izvršenju kaznenih sankcija koji su Hrvatska i BiH potpisale početkom godine, i to je prva presuda u BiH donesena u skladu sa ovim sporazumom.

Unatoč smanjenju kazne, Šimić je i na ovu presudu uložio žalbu pa se predmet sada nalazi na Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Komentara 21

CR
croatica888
09:57 31.08.2010.

Na koju foru sud druge države može revidirati naše presude?

MI
mica1111
10:02 31.08.2010.

...zanimljivo,kako sud druge države može revidirati naše presude ... ...da li ovo znači da će i Glavašu smanjiti sa 8godina na recimo šest mjeseci...

OB
-obrisani-
15:45 01.09.2010.

A jesu potpisali međudržavni ugovor. Druga strana može spustiti kaznu. Čini mi se da su ovo i HR i BiH uradili radi svijeta. Eto mi ćemo ih dobro kazniti, a vi im spustite kaznu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije