Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Sučeliti se s administracijom kao s Arbitražnim sudom

Evo, kada bi dvije najveće stranke (uz ostale) primijenile držanje prema reformama kakvo su imale za vrijeme "Pirangatea" vjerojatno bi Hrvatsku učinili učinkovitijom, a ljude zadovoljnijima.

Komentari 10

Avatar kravata
kravata
12:05 02.08.2015.

Ponašali su se kao dva tvrdoglava ovna na drvenom mostu, nadajmo se da su na putu pomirenja i da će pokazat hrvatskom narodu političku kulturu.

VL
DU
Deleted user
09:54 02.08.2015.

Koja "ekspandirana" teorija - uopće nema poveznice s Realpolitik. Drugim riječima, i SDP i HDZ imaju iza sebe teške hipoteke u svezi razgraničavanja baš sa SLO. Pok. Račan je bio radodajka teritorija bez premca jer na tim teniskim turnirima hrv. i slov. elite gdje su recimo pok. Drnovšek i Ciril Ribičič igrali protiv pok. Račana i Slavena Letice - uz hladno pićence su "naišli" da bi Sloveniji ustupili cca 166 km2 terit. mora Hrvatske i 80 % zaljeva, uz famozan "dimnik". Zauzvrat? Ništa... Pok. Račan je prof. Smerdel morao višekratno uvjeravati da krši time Ustav, kao tadašnji savjetnik Vlade za ustavna pitanja. Lakše mu je kao pravniku ulazilo 1 m iz stražnjeg smjera nego 1 cm sprijeda, toliko je bio tvrdoglav. HDZ pak naštimao taj arbitražni sporazum na taj način da bi Jadranku Kosor i Jandrokovića trebalo usred ZG, "počastiti" nekim srednjovjekovnim običajem. Sad da li bi oživjelo uvaljanje u katran pa posipanje perjem ili nešto u tom stilu, nek puk odredi kako "nagraditi" izdaj nike. Sjetimo se tih scena, Kosor u kardinalcrvenoj haljini guguće s Pahorom po srednjovj. dvorcima, a slovenski mediji "Mala je dala!". Ak. Rudolf zgađen daje ostavku izrekavši da ne bi htio da ga unuk jednog dana zapita da li je on imao nešto s time. Štetočine, majčin grob bi prodali za ostati na vlasti. I jasno da ta prividna sloga u Sabornici je odraz samo i isključivo toga da i jedni i drugi imaju putra na glavi. Jedinstvena situacija, stali smo već i na HDZ i SDP grablje, što se tiče granice sa Slovenijom

VL
OB
Objektivno...
09:47 02.08.2015.

Ovaj konsenzus svih stranaka oko međunarodnog pravosudnog skandala naše stranke bi trebale iskoristiti da se ujedine kako bi se napravilo reda u domaćem pravosuđu. Kako ljevica i desnica lobiraju za instaliranje svojih isluženih političkih igrača u Ustavni sud tako malo prikrivenije instaliraju i ostale suce na niže sudove. Mora se podići ljestvica tolerancije prema sudačkim nestašlucima i olakšati da suci napuste sudnice kad ih se uhvati u namjernom kršenju zakona.

VL
DU
Deleted user
08:56 02.08.2015.

manolić je sve kaza dobit će te državu ali ne i vlast.hrvacka je pokradena od komunističko-udbaških struktura a njihovi zastupnici 25 godina su političari koji side u hrvackom saboru,pljuc

VL
Avatar kravata
kravata
23:55 03.08.2015.

Postat ce oni obostrano kumovi i to posle izbora.

VL
Avatar Sunčica
Sunčica
18:03 02.08.2015.

Hrvatsku bi učinili učinkovijitom, ljude zadovoljnijima, a MMF-čizmu zadržali na distanci..ali reforme u administraciji obično ne provode klasični političari zalijepljeni za fotelje, jer to je za njih veliki rizik

VL
FL
feliks.lorenz.33
11:38 03.08.2015.

To je "stara" istina. Tko se jednom uvali u političku "fotelju" teško se s njom oprašta. Mlatiš "praznu slamu" imaš pristup svemu i svačemu, stvaraš veze, koje ti kad-tad dobro dođu i nakon mandata (ako ga "slučajno" izgubiš). Posao iz snova. Za tebe rade cijeli timovi sekretara, tajnika i tajnica i uživaš u nizu pogodnosti - a odgovornosti uvijek svaljuješ na suradnika ili oporbu, a sve na "grbači" proračuna, odnosno građana. A tek mirovina !!!

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
08:42 02.08.2015.

zanimljivo kako glas koncila neće glasačima nikada spominjati korupciju - da se treba suočiti sa organiziranim mafijaškim skupinama iz 90tih kao što su peti ortaci i fimi medije - za koje ne postoji mehanizam koji će ih spriječiti i oštro kazniti - npr oduzimanjem imovine bližnjima osuđenih. taj dio bivše desno krilo komunističke partije a danas najveći domoljubi na svijetu ne spominju kao ni lažne branitelje invalide koji trče po markovom trgu i gute i napadaju hrvatsku uniformu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.