Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera pedofilija

Štulhofer se pred Čičkom odrekao spornih profesora

aleksandar štulhofer,judith reisman,portal
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
01.03.2013.
u 08:24

Vodeći hrvatski seksolog uvjerio je HHO da nije bio upoznat s radovima prozvanih profesora koji su zagovarali pedofiliju

Glavni autor seksualnog odgoja dr. Aleksandar Štulhofer zatražio je zaštitu Hrvatskog helsinškog odbora zato to su ga neki mediji, udruge i Judith Reisman optužili da surađuje sa znanstvenicima pedofilima. Prije nekoliko dana posjetio je sjedište HHO-a i pokušao objasniti kontroverze koje se u posljednje vrijeme vežu uz njegovo ime. Članovi HHO-a mogli su iz prve ruke čuti sve o Štulhoferovoj suradnji s tri sporna profesora koja je prije desetak godina pozvao na znanstveni skup u Dubrovniku. Podsjetimo, vodeći hrvatski seksolog našao se na udaru kritika zbog suradnje sa sveučilišnim profesorima Theom Sandfortom, Vernom Bulloughom i Erwinom Haberleom. Štulhofer je sa Sandfortom 2005. godine uredio knjigu o seksualnosti u postkomunističkim društvima. Čini se da je Štulhofer bio uvjerljiv jer će HHO stati u njegovu zaštitu. To nam je potvrdio i predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

– On je bio na određeni način izložen medijskom linču kao i Judith Reisman dok je bila u Hrvatskoj – kaže Čičak te dodaje da je hrvatska medijska scena puna govora mržnje. Navodno se Štulhofer na neki način ogradio od spornih teza i radova trojice profesora. Iako to nije trebao biti predmet sastanka, sam je osjetio potrebu progovoriti o “spornim tezama spornih profesora”. HHO-u je rekao da nije znao za njihove kontroverzne stavove kada ih je pozivao u Dubrovnik.

– Zlonamjerni su pokušali Štulhofera osobno prikazati kao simpatizera takve vrste znanstvenog rada, što je degutantno – kaže Čičak. U telefonskom razgovor Štulhofer nam je potvrdio da je tražio od HHO-a da prouči njegov slučaj te da je bio na razgovoru. Na naše pitanje je li se na neki način odrekao spornih profesora, Štulhofer je odgovorio da oni nisu bili tema razgovora te da ne bi ništa komentirao dok HHO ne iziđe s izjavom, koja se očekuje ovih dana.  

>> \'Štulhofer je kolateralna žrtva rasprave o zdravstvenom odgoju\'  

>> Optužen za pedofiliju: Žrtveno sam janje rata vaše vlade i Kaptola

Komentara 33

CV
crna vrana
08:37 01.03.2013.

Štulhofer se pred Čičkom odrekao spornih profesora ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lijepo od Štulhofera. Još kad bi se odrekao nasilnog uvođenja svojeg 4.modula ZO kao obvezatnog štiva za sve učenike, kad bi rekao da roditeljima treba osigurati konzumaciju njihovog ustavnog prava na izbor odgoja svoje djece, onda bih rekao da je Štulhofer na dobom putu - putu tolerancije i pluralizma. Dok to ne učini, smatrat ću ga totalitaristom kao što je i njegov poslodavac Jovanović. K tomu Štulhofer traži od HHO zaštitu od medijskog linča za sebe, ali nismo primijetili da je to tražio za Krišto, Petirku, Poljakovića i Reismanicu.

OB
-obrisani-
08:40 01.03.2013.

01.03.2013. u 08:36h Matt Gubec je napisao/la: +++++++++++ Ne melji gluposti ! Da nije bilo Judith Reisman,ova bi priča loše završila. Ženi svaka čast jer je stala u obranu svakog djeteta,a proglasili je za luđakinju,koliko su je demonizirali.

Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
08:35 01.03.2013.

Sad mu je gusto ,a do jučer tko mu što može.Da je pravde trenutni otkaz i ukidanje njegovog zdravstvenog odgoja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije