Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masakr u školi

Stravična snimka krvavog pohoda: Ubio 12 učenika pa presudio sebi

sirena5
AFP
08.04.2011.
u 11:48

Wellington Menezes de Oliveira (23) u krvavom pohodu ubio je 12 školaraca, a još 22 ranio. Sve su žrtve stare 13 i 14 godina

Snimka i fotografije masakra koji se jučer oko 8.30 sati po lokalnom vremenu dogodio u osnovnoj školi Tasso da Silveira u Rio de Janeiru procurile su u javnost. Pucnjavu su snimile nadzorne kamere škole, a na snimci se vidi kako djeca panično bježe iz učionica pred poludjelim ubojicom.

Wellington Menezes de Oliveira (23) u krvavom pohodu ubio je 12 školaraca, a još 22 ranio. Jedanaestero djece zadržano je u bolnici na liječenju. Među žrtvama 10 je djevojčica u dobi od 13 i 14 godina te dva dječaka.

Pomahnitali ubojica nije imao kriminalni dosje, a prije masakra zapalio je svoje računalo vjerojatno kako bi prikrio dokaze.

- Stigli smo u školu, no već je bilo kasno. Sreo sam ga na stepenicama, uperio je pištolj u mene, pogodili smo ga, no čim je pao na pod, sam se ubio - rekao je policajac, prenosi brazilski Globo.

Jedna 12-godišnja učenica vidjela je pomahnitalog revolveraša kada je ušao u školu.

- Počeo je pucati. Vidjela sam da je pogodio moju prijateljicu. Ubio je moju prijateljicu u našoj učionici - kazala je šokirana 12-godišnjakinja koja se za masakra nalazila u dvorištu škole.

- Znao je sve o školi. Dok se popeo do drugog kata, čula sam dva hica. Onda su svi učenici počeli trčati van iz svojih učionica. Zatim se popeo na treći kat, ušao u učionicu i pucao - dodala je.

Drugi učenik, 11-godišnjak, kaže, pak, da je bilo kao u hororu.

- Svi su ležali na podu u tišini, učitelj nam je rekao da šutimo kako nas ne bi primijetio. Pomislio sam, ako dođe, svi ćemo umrijeti - kazao je.

Komentara 9

DU
Deleted user
12:17 08.04.2011.

Vi večernjakovci mi fakat niste jasni. Izvještaj.. ili ti ga članak o takvom zločinu i maskru , započinjete sa reklamom nescafe.... !!! Nešto bih vam rekao ili napisao , ali to je toliko nisko i degutantno da čovjek naprosto nema riječi !!

ZA
zagabria1
12:27 08.04.2011.

pa dobro kako se neko od odraslih nije snašao i skočio na njega, sačekao bar iza vrata ili iza ruba hodnika, udario ga po ruci.

DU
Deleted user
12:28 08.04.2011.

Samo tako, dajte što više prostora u medijima bolesnicima i psihopatima... Tako da ih što više dobije ideju za pet minuta slave na TV.... Pa će se fino širom svijeta gledati ovakve snimke, naravno uz Nescafe... Fuj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije