Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prostitucija

Strauss-Kahn pušten nakon dvodnevnog ispitivanja

\'Dominique Strauss-Kahn with his wife Anne Sinclair and friends having dinner at the Italian restaurant Scalinatella in The Upper East Side few hours after he was released from house arrest in New Yo
Charles Guerin/Press Association/Pixsell
22.02.2012.
u 20:55

Pravosudni dužnosnici kazali su kako će Strauss-Kahn ponovno biti pozvan sljedećeg mjeseca ili kao svjedok ili kao osumnjičenik.

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda, Dominique Strauss-Kahn, pušten je nakon što ga je dva dana francuska policija u Lilleu ispitivala zbog sumnje u uključenost u prostitucijski lanac.

Strauss-Kahnova odvjetnica kazala je da je njezin klijent "potpuno zadovoljan zbog ispitivanja u vrlo mirnim okolnostima" i da je na pitanja odgovarao "potpuno smireno".

Pravosudni dužnosnici kazali su kako će Strauss-Kahn ponovno biti pozvan sljedećeg mjeseca ili kao svjedok ili kao osumnjičenik.

Podsjetimo, istraga je usmjerena na lanac prostitucije za klijente luksuznog hotela Carlton. Policija je ispitala nekoliko prostitutki koje su priznale seksualni čin sa Strauss-Kahnom, čiji odvjetnik Henri Leclerc tvrdi da Strauss-Kahn nije znao da su žene s kojima se upuštao u odnose na zabavama u Parizu i Washingtonu bile prostitutke. Ujedno, pokušava se otkriti jesu li se francuski direktori koristili službenim novcem za financiranje zabava s prostitutkama.

Strauss-Kahn bio je francuski ministar financija, a potom i čelnik MMF-a, no to je mjesto morao napustiti nakon što ga je jedna newyorška sobarica optužila za silovanje u svibnju prošle godine. Taj seksualni skandal označio je i kraj njegove obećavajuće kandidature za predsjednika Francuske na izborima ove godine.

Komentara 2

OR
orisis
22:16 22.02.2012.

Kako piše Reuters, Strauss-Kahn u pritvoru može ostati najdulje 48 sati, nakon čega bi mogla biti pokrenuta službena istraga zbog zloupotrebe tvrtkinih sredstava. Naime, pokušava se otkriti jesu li se francuski direktori koristili službenim novcem za financiranje zabava s prostitutkama. ---------------------------------------------------------------------------------------- Ako je platio svojim novce a ne svoje tvrtke- ide kuchi...Ali, izgleda da mu se radi o glavi ,da sam na njegovom mjestu skinuo bi profil...

K1
k1milica
20:08 23.02.2012.

krasni ljudi ti iz mmf a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije