Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet 
dana bez hrane

Štrajkaš Diokija: Stvarno više nismo mogli izdržati

'16.03.2012., Zagreb - Radnicima DIOKI-a koji su prosvjedovali na platformi pozlilo od vrucine, pa je intervenirala Hitna pomoc. Kresimir Belobrk. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
17.03.2012.
u 22:30

Štrajkaše glađu nazvao je Robert Ježić, vlasnik posrnulog Diokija, i rekao da su plaće spremne te da mu je Vlada dala jamstva

Nakon što su i posljednja dva radnika na pedesetmetarskoj platformi Diokija na Žitnjaku u petak završila petodnevni štrajk glađu, jer im posljednjih šest mjeseci nije isplaćena plaća, dio radnika u štrajku blokirao je željezničku prugu, odnosno dio industrijskoga kolosijeka koji prolazi kroz njihov tvornički krug. Na tom kolosijeku nalazi se 36 cisterni s OMV-ovom naftom, koja bi se trebala pretovariti u Janafove spremnike smještene iza kruga Diokija.

Čelnik stožera za obranu Diokija Mladen Matić novinarima je rekao kako će se blokada pruge nastaviti sve dok se ne riješi njihov slučaj. Na taj potez očajnih radnika Diokija priopćenjem su reagirali iz Janafa. Oni ističu kako suosjećaju s radnicima Dokija, ali i upozoravaju na činjenicu kako im blokada nanosi veliku materijalnu štetu.

Što je “natjeralo” dvojicu zadnjih radnika na platformi da prekinu štrajk, objasnio je za Media Servis Siniša Androlić, posljednji koji je sišao s platforme. Naime, štrajkaše glađu nazvao je Robert Ježić, vlasnik posrnulog Diokija, i dao im neka jamstva.

– Ništa službeno, ali je rekao da su plaće spremne i da će ih biti, da mu je Vlada dala jamstva. Onda smo ipak odlučili sići jer stvarno više nismo mogli – kaže Androlić.

To je za Media servis potvrdio i vlasnik Robert Ježić koji je dodao: “Tijek razgovora s vjerovnicima o početku tog restrukturiranja, kao i s konzultantima, definitivno nam puno znači i to jamči na neki način da bi u sljedećih nekoliko dana to stvarno trebali i napraviti. Glavni vjerovnici su ti s kojima se mora postići dogovor na koji sam ja bezuvjetno pristao, bez obzira na to kakav bio. To bi napokon otpetljalo cijelu situaciju jer mi smo, nažalost, izgubili previše vremena”, rekao je Robert Ježić dajući malu nadu radnicima Diokija.

– Nikakvi sastanci niti mahanje lecima neće pomoći. To je privatna tvrtka i odgovoran je vlasnik. Država će se uključiti onoliko koliko može, ali to nije njezina odgovornost. Štrajk glađu je tragedija i radnici nisu odgovorni. Odgovornost se mora tražiti u političkim elitama prošle vlasti – rekao je potpredsjednik Vlade Čačić.

Ključne riječi

Komentara 23

BM
BRANITELJ-MUP
22:39 17.03.2012.

Za što je to vlada dala Ježiću jamstvo? Ha!!!!!

Avatar cobra1704
cobra1704
22:53 17.03.2012.

Čačiću vidiš li ovo je.... li te u usta čvaljava.....gorit češ u paklu smeće jedno skupa sa cijelom Hr politikom....

KV
kvakva
22:38 17.03.2012.

\"Tenk juri veliku mačku\" rekla bi jedna SDP-ovka, \"Oni su privatni\" rekao bi drugi HNS-ovac, \"Vratite nam Jadranku\" rekao bi jedan laburist... Tko to i kakve igre igra s Diokijem? Zašto se Vlada pravi mutavom? Čitaju li barem neki ministri izjave Ježića i Sanadera na suđenju Sanaderu, što ima reći ruski tajkun kojega Sanader poziva za svjedoka? Štiti li itko ikakav hrvatski interes??? Vjerojatno - ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije