Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u sporu s upravom

Štrajkaju i zaposlenici Turkish Airlinesa, no letovi nisu otkazani

zrakoplovna luka
Reuters/PIXSELL
15.05.2013.
u 10:40

Zrakoplovstvo sindikata Hava-Is, koji okuplja od 14.000 do 15.800 zaposlenika, zahtijeva da uprava na posao vrati 305 zaposlenika kojima su otkazi uručeni nakon industrijske akcije kojom je u svibnju prošle godine prizemljeno stotine letova

Zaposlenici turskog nacionalnog avioprijevoznika Turkish Airlinesa (THY) danas štrajkaju zbog spora s upravom oko plaća, no letovi zrakoplova te kompanije nisu otkazani, javlja Reuters.

Zrakoplovstvo sindikata Hava-Is, koji okuplja od 14.000 do 15.800 zaposlenika, zahtijeva da uprava na posao vrati 305 zaposlenika kojima su otkazi uručeni nakon industrijske akcije kojom je u svibnju prošle godine prizemljeno stotine letova.

- Počeli smo štrajkati u 3 sata ujutro i nastavljamo - priopćio je sindikat na svojim internetskim stranicama. Zbog prosvjednog skupa kojeg će zaposlenici održati tijekom dana u zračnu luku Mustafe Kemala Ataturka u Istanbulu poslane su policijske snage.

Iako je THY je priopćio da većina zaposlenika ne podržava štrajk i da se planirani letovi odviti po rasporedu, sindikat je napomenuo da će se \'\'poremećaji u prometovanju osjetiti tijekom dana\'\'.

>>Hoće li stjuardese i piloti danas ostvariti svoja prava?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije