Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednja prilika

Štrajka glađu kako bi nakon pet godina opet vidio kćer

štrajk
Foto: Marko Čubrilo/VLM
1/4
20.03.2010.
u 16:20

Pavo, koji kaže kako bi učinio sve za kćer koju je posljednji put vidio 28. svibnja 2005. godine, pa i umro od gladi, pokušava privesti kraju brkorazvodu parnicu

Na glavnom trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama, Pavo Milić već treći dan štrajka glađu kako bi mu se omogučilo da vidi svoju kćer koju je njegova žena prije više od pet godine odvela u Njemačku gdje i dan danas boravi. Pavo, koji kaže kako bi učinio sve za kćer koju je posljednji put vidio 28. svibnja 2005. godine, pa i umro od gladi, pokušava privesti kraju brakorazvodu parnicu, no opstrukcije njegove žene i njezinih odvjetnika, kaže taj su proces odužili.

Borba do iznemoglosti

- Mene se već pet godina zavlači te sud ne želi riješiti moj slučaj. Ni jedna od nadležnih institucija mi se nije javila od kada sam krenuo u štrajk glađu. Po meni te iste institucije svojim neradom zlostavljaju moje djete - vido potreseno nam je ispričao Pavo Milić.

Pavi je podršku došao pružiti i Slaven Rukavina koji je kolabirao prije tri dana nakon osmodnevnog štrajka glađu jer, kako nam je ispričao, ni on ne može provoditi vrijeme sa svojom kćeri kako bi on to zaslužio.

- 18. sam završio u bolnici a lječnici su mi savjetovali da prekinem štrajk što sam i učinio kako ne bi ugrozio svoje zdravlje. To sam učinio samo zbog svoje kćeri za čije se skrbništvo borim već skoro godinu dana - ispričao nam je Slaven.

Sudskom odlukom Rukavini je dozvoljen kontakt sa kćerkom, no samo dva puta mjesečno po tri sata, a što je po njemu najgore, pod nadzorom.

Lažne optužbe

- Sud je zbog lažnih optužaba moje žene za zlostavljanje dopustio samo jedan susret svaka dva tjedna, no jučer sam zaprimio od visokog prekršajnog suda rješenje da sam oslobođen svih optužbi za zlostavljanje bivše supruge pa je tim više bespredmetna odluka općinskog suda u Sesvetama - zaključio je Slaven Rukavina koji će svoju borbu nastaviti sudskim putem.

Obeshrabljeni i iscrpljeni muškarci ne razumiju kako državni organi mogu biti toliko neefikasni i spori, pa se nadaju kako će Slaven moći provoditi više vremena sa kćerkom a Pavo konačno vidjeti svoju kćer koju je vidio posljednji put prije 5 godina.

Komentara 9

JM
ja-ma
20:01 20.03.2010.

Toliko o Slavenu zlostavljaču.Sada je i sudski potvrđeno!

DU
Deleted user
22:14 20.03.2010.

Bilo bi korektno kad bi tata Slaven naveo što to točno piše u navodnom rješenju, odnosno bilo bi profesionalno od novinara da je to prenio. Ovako to ostaje na rekla-kazala. Ili će nam to tata Slaven ipak u komentaru obznaniti?

BS
bstrabi2
11:01 21.03.2010.

Štrajka glađu?Pa zašto.To je trebao prije razmišljati.Dok je maltertrirao ženu i djete.Ako nije zašto su one pobjegle od nega.Sad bi se svi koji nešta hoćeju postić gladovati.To je uredu jer je korizma do Uskrsa.I neka pati za svoje grehe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije