Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija
Povratak na članak

Strah od TTIP-a i dalje je jak, pregovori su transparentniji

Suficit sa SAD-om povećao bi hrvatski izvoz u SAD 25 %, a uvoz iz SAD-a 16 %, kazao je jučer hrvatski eurozastupnik Ivo Stier

Komentari 4

TE
texas
07:15 25.05.2016.

NE TTIP !!! nije transparentno. čim skrivaju o čemu i kako točno piše u tim ugovorima,nije dobro. Štetno za dušu i tjelo!!!!

VL
OB
obivankenobi
11:49 25.05.2016.

O tome se nista ne zna osim da ce "otvoriti radna mjesta". Kad vam to obecaju (ponovo) znajte da lazu.

VL
Avatar superhik74
superhik74
18:45 01.06.2016.

TTIP je pokusaj totalne kolonizacije EU od strane imperija kaosa, zato se sve i odvija u najvecoj tajnosti da se gradjane dovede pred gotov cin. Birokrate je lako potkupiti ali je teze zavarati 500 miljuna gradjana od kojih neki imaju nesto u glavi pa im se tesko mogu prodavati bajke.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:30 31.05.2016.

a ako ne bi bilo tipp-a, porast u međusobnoj trgovini eu-a bio bi manjia za kojih 2-3%. na razini statističke pogreške. i taj 'porast' je napuhan, sa 30-ak ako. među kojima je ukidanje mnogih nameta kojima danas punimo proračun. ajd ajd vi recite penzićima da će imati manju penziju, jer ćemo izdvajati manje za penzionere, umirovljenike, ako hoćete. zašto se pregovori vode tajno? o kakvim se to stvarima radi, da bi stavke morale biti sakrivene od javnosti? što nam to od to malo slobode sad uzimaju? zanimljiva je ta zapadna demokracija. transparentno, sve javno dostupno... nego, stieru, borzanice, i ostala eu ekipa iz rh, pitanje za vas. kod nas postoji nešto u donošenju raznoraznih odluka, zakona, propisa, 'savjetovanje sa zainteresiranom javnošću'. čak postoji i zakonska obveza za to. kako to da ovaj tipp ne prolazi kroz tu proceduru? što to vi veliki europejci sakrivate? jasno je da je strah od kineske ekspanzije golem, i da zapadne korporacije ne mogu više svojim dioničarima priskrbiti tolke dividende. pa će trebati dodatno zagrabiti u nacionalne proračune porobljenih zemalja. jel vama jasno da tipp-om nepovratno gubimo svaku neovisnost? radna mjesta će se otvoriti ovako ili onako. tipp je ugovor za korporacije. prije 50-ak godina imali ste u svijetu mnoštvo proizvođača automobila, traktora, lijekova... danas imate par korporacija koje kontroliraju sve. sad su na redu države, uzeti narodima pravo da ekonomijom upravljaju i na nju utječu zakonima. da, tipp će državama uzeti pravo da zakonima uređuje pitanja zaštite okoliša, ispravnosti hrane, vlasništva nad zemljištem. ako korporacija želi nešto sagraditi, ona će to sagraditi, a država će napraviti sve da 'investiciju' omogući. izvlastiti ljude sa zemljišta, domova. o svom trošku. ne o trošku korporacije. tu je bit problema, kojeg naši europarlamentarci ne vide, ili mučki šute. zar mislite da je zakon o strateškim investicijama donesen samo tako? i da je država dužna 'po tržišnoj' cijeni dati svoje zemljište, ako je na njemu investitor zamislio 'projekt'? sve je to smišljeno daleko prije. i ostvaruje se. samo treba narodu priuštiti krizu, pa kao jedan elemenat od izlaska iz krize ubaciti ovakve 'strateške' projekte. od kojih država ni narod neće imati nikakve koristi. koja radna mjesta, kad dolaze roboti?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.