Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASOVNO UGIBANJE ZBOG GLOBALNOG ZATOPLJENJA

Stotine mrtvih morskih lavova zbog otapanja leda

morski lav
Reuters
18.09.2009.
u 08:30

Prema izjavama nekih američkih znanstvenika vezanih uz područje zaštite okoliša, razina arktičkog leda dosegnula je treći najniži rekord ikada zabilježen u povijesti, zbog čega su možda lavovi i uginuli.

Na stotine mrtvih morskih lavova pronađeno je uz sjeverozapadnu obalu Aljaske, najvjerojatnije zbog, prema prvim rezultatima istrage, radikalnog smanjenja razine arktičkog leda.

Naime, prema izjavama nekih američkih znanstvenika vezanih uz područje zaštite okoliša, razina arktičkog leda dosegnula je treći najniži rekord ikada zabilježen u povijesti.

Centar za biološku raznolikost priopćio je kako je otapanje leda uvjetovalo smanjenje životnog okoliša morskih lavova, čije ženke uglavnom žive odvojeno od mužjaka.

No, sve manji ledeni životni prostor uvjetovao je spolno miješanje grupa i do sada neuobičajeni zajednički život. Dovoljna je samo mala uzbuna, poput alarma na pojavu čovjeka, da se morski lavovi pokrenu jedni preko drugih te da u stampedu stradavaju, pojasnio je Centar.

Smatraju da u takvim stampedima najčešće ugibaju mladi morski lavovi.

Ključne riječi

Komentara 3

SE
Seth
09:45 18.09.2009.

Jadni lavovi. Eto što smo stvorili svojim napretkom...

TA
tania
09:50 18.09.2009.

meni ovo vise lici na morsku kravu ili morza....ali valjda vi bolje znate.....

CV
citalac_vl
11:02 18.09.2009.

\"...razina arktičkog leda dosegnula je treći najniži rekord ikada zabilježen u povijesti.\" Koja je to povijest mjerenja? Zadnjih 30-ak godina. I to je cijela povijest na osnovu koje donose globalne zaključke? Suvremena znanost je izgleda u ćorsokaku pa se usljed toga bave ponajviše plašenjem javnosti. Onda ispadnu veliki frajeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije