Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni kvadrati

Stotine dojava o nepravilnostima u dodjeli vojnih stanova

\'snimio sinisa hancic\'
Siniša Hančić/PIXSELL
29.01.2011.
u 08:25

Članovi i predsjednici stambenih komisija dodijelili su stanove sebi i rodbini. Rođakinja političara, pak, tvrde čitatelji, dobila je stan, dobila je i činove...

Dodjela vojnih stanova u devedesetim godinama – koji su dolazili i u ruke onih koji nisu imali veze s obranom, ali je tadašnji ministar Gojko Šušak ocijenio da zaslužuju stan, zatim u ruke bogatih ili onih koji su već bili i te kako stambeno zbrinuti – tema je koja jako zanima čitatelje. Otkako je objavljen prvi tekst o tome, u našu redakciju stigle su stotine telefonskih poziva i mailova. Neki od njih govore o konkretnim novim sumnjivim slučajevima, spominju se tu još neka poznata imena, a naši novinari već su krenuli tragom tih dojava i po prvim činjenicama, sočnih priča o bezočnim okupacijama stanova bit će još.

“Članovi i predsjednici stambenih komisija dodijelili su stanove sebi i svojoj rodbini.” Rođakinja političara, pak, tvrde čitatelji, dobila je stan, nadobivala se i činova... Drugi čitatelji svjedoče o vlastitim sudbinama. “Ako ne izađeš iz stana, noć će te progutati”, čuo je jedan čitatelj, a čitateljica priča kako je bila izbačena iz stana i osam godina za njega se sudski borila. Mnogi govore i o osvajanju stanova oružjem, provaljivanju, a jedan dragovoljac tvrdi da je bio specijalac MUP-a, da je 75-postotni invalid, ali da još nije riješio stambeno pitanje, pa nudi prepisku sa službenicom MORH-a dugu 18 godina.

Drugi piše: “Nakon ranjavanja 1991. kao bojnik dobio sam stan u Puli. Kad sam vidio da je iz tog stana istjerana srpska obitelj, odbio sam to i danas živim u 15 kvadrata.” Nekima smeta i to što se ne spominju partizanski generali, ni Špegelj, Agotić i Tus, no valja znati da je riječ o popisu stanova koje je dodijelilo MORH i da Večernji nije birao imena na njemu. “Pišite, molim vas”, vapi čitateljica koja tvrdi i da neki od onih koji za sebe tvrde da su stanove otkupili kao dragovoljci prvu crtu nikad nisu vidjeli...

Ključne riječi

Komentara 99

OB
-obrisani-
09:54 29.01.2011.

Ma što se tu ima prijavljivat i istraživat...... .......................članska iskaznica ADZ-a.....i ....vlasnički list za stan .........i to je to........ZNA SE..............da je ukro.....nema de promašiš

JA
japa
09:57 29.01.2011.

Spezi, imaš ti pravo da je i prije 91. bilo lopovluka. Ali zaboravljaš da je većina Hrvata glasala 91. za Tuđmana, Suška i kompaniju baš iz razloga što su obečavali da će lopovluk nestati ćim stvorimo \"našu\" državu!! Naravno svivi znamo da se ništa nije promijenilo, naprotiv dogodila se dotad neviđena pljačka.....Nadam se da ćeš i ti jednom progledati i o nedostatku argumenata prestati spominjati ono \"prije devedesetih\"!!

OB
-obrisani-
09:39 29.01.2011.

rambo, dogovoreno. Ali bez zaslužnih za stvaranje Hrvatske, samo okupatori, ubojice i mučitelji Hrvata. Nego, kak se brijat bez ogledala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije