Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OKOLICI PRIJEDORA

Nitko nije čuo za brutalna ubojstva konja na području Prijedora

konji
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
05.10.2023.
u 11:38

Bild je u tekstu naveo kako je ubijeno 45 konja, no prijedorska policija je objavila kao im nije prijavljen nijedan slučaj brutalnog ubijanja.

Prijedorska policija demantirala je navode Bilda koji je objavio vijest o tome kako vlasnici konja u okolici Prijedora žive u strahu jer kriminalci haraju farmama i štalama ubijajući im konje. Bild je u tekstu naveo kako je ubijeno 45 konja, no prijedorska policija je objavila kao im nije prijavljen nijedan slučaj brutalnog ubijanja.

- Povodom članka njemačkog 'Bilda' o navodnom masakru konja na području prijedorske regije, obavještavamo javnost da Policijskoj upravi Prijedor nije prijavljen nijedan slučaj brutalnog ubijanja konja, te da su podaci koji su objavljeni u ovom članku netočni i neprofesionalni, imajući u vidu da se nigdje ne navodi izvor ovako senzacionalističke informacije. Apeliramo na lokalne medije koji su prenijeli i objavili ovaj tekst, da objave i ispravak ovog teksta i sami izvrše provjeru ovih činjenica. Podsjećamo da je zadatak novinarstva objektivno, točno i profesionalno izvještavanje - navodi se u priopćenju.

- Počinitelji su iznimno profesionalni. Prije zločina sustavi nadzora su onesposobljeni. Počinitelji nose izlizane cipele kako ne bi ostavili otiske na podu i rukavice - citirao je Bild farmer farmera koji je htio ostati anoniman.

VEZANI ČLANCI: 

- Radi se o klasičnoj lažnoj vijesti. Nema nikakvog ubijanja konja. Već je reagirao MUP Republike Srpske, koji je uputio i demantij njemačkom Bildu koji je i objavio takvu laž. Ni MUP-u, ni ovom Ministarstvu nije prijavljen nijedan slučaj navodnog ubijanja konja, bilo gdje, pa ni na području Prijedora - kazao je za Raskrinkavanje.ba Aleksandar Macanović, rukovoditelj Odsjeka za informisanje i informacione tehnologije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Alma Nefić, predsjednica Saveza konjičkih organizacija BiH (SKOBiH), rekla je za Raskrinkavanje da 'prema SKOBIH nije prijavljen niti jedan takav slučaj od strane vlasnika konja registriranih u SKOBIH'. Raskrinkavanje je stupilo u kontakt i s nekim od uzgajivača koji nisu imali nikakve informacije o ubijanju konja.

NAPOMENA: ČLANAK JE PRVOBITNO SADRŽAVAO NETOČNE INFORMACIJE KOJE SU NAKNADNO UKLONJENE 

VIDEO Cirkuske životinje zauzele mu livadu, a policija tvrdi da u tome nema elemenata niti za prekršaj

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Asterix
Asterix
12:13 05.10.2023.

To samo monstrumi mogu napraviti. Za takove bi trebao vrijediti zakon oko za oko...

Avatar Idler 3
Idler 3
12:07 05.10.2023.

Osim kaj je članak malke nejasan....vranine šape ???

JO
JOZO
13:06 05.10.2023.

Ovo je ili neka osveta ili politička motivacija ili neka luđačka sekta. Svakakva zla u ovom novom vremenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije