Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez gužve u ribarnicama

Što se kupuje uoči Badnjaka: Navala na srdelu, bakalar koji košta i 420 kuna ide slabo

21.12.2022.
u 08:12

Riba je ove godine skuplja 10-ak posto, no očekuje se da će konverzijom kune u euro početkom iduće godine cijene još rasti, kaže Robert Momić, predsjednik Ceha ribara HOK-a

Ključne riječi

Komentara 6

LE
Levanto
08:33 21.12.2022.

Cili svoj život sam bakalarom pratija Badnjak i Veliki Petak. Tradicija i pored ribe, liganja, koju nisan nikad iznevirija. Ovu godinu odustajem iz principa, jer kupiti kil bakalara kupujum kil trgovcu. Ovo je stvarno trgovačko iživljavanje.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
12:40 21.12.2022.

Više volim pojesti "konkretnu" ribu (poput pastrve na žaru ili škarpinu), od tog bakalara na bijelo, gdje u biti jedete krumpir s primjesama te jako precjenjene ribe..

Avatar nekakav
nekakav
08:50 21.12.2022.

svi pričate kako sve teže živite, a kad ono, u dućanu ostavljate nikad veće sume novaca! kriza je kad nemaš, kad prodaja pada. kod nas sve suprotno. i već kreću tekstovi o postblagdanskoj krizi, suhom siječnju, odricanju jer se trošilo unaprijed. ja vidim krcate košarice, kolica puna da se ni klinci više ne mogu voziti u njima. vidim da na blagajni nisu rijetki računi od tisuću i više kuna. plus cigareta za 250 kuna... bakalar mi nije fini. lignje... 2-3 puta godišnje. ribu generalno ne jedem. ni povrće. nije zdravo. riba puna žive, povrće puno pesticida. više me fascinira licemjerje, nije problem dati za puno novca za poklone, parfem 800 kuna, autić 300 kuna, dron 200 kuna, mobitel 3-4.000 kuna, obuća odjeća, 1.000 kuna... ali je problem dati 100 kuna za kilu kvalitetnijeg mesa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?