Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradnja mosta

Sto milijuna kuna nije ni materijal za most Pelješac!

\'ned...brijesta/peljesac ...02.08.2011...gradiliste mosta kopno-peljesac  foto: zoran grizelj vecernji list\'
Zoran Grizelj/VLM
09.09.2011.
u 19:25

U HC-u neslužbeno doznajemo kako su dobili zadatak da osiguraju financiranje mosta, iako je premijerka tvrdila da je u tom javnom poduzeću financiranje već riješeno.

Iako je premijerka Jadranka Kosor najavila da se idući tjedan nastavljaju radovi na mostu Pelješac, Hrvatske ceste, investitor radova, imaju osigurano tek sto milijuna kuna, što je eventualno dovoljno za nabavu materijala!

Neslužbeno nam je to potvrđeno u HC-u, iako postoje i procjene koje kažu da taj novac nije dostatan ni za materijal.

U most čija je vrijednost procijenjena na oko 320 milijuna eura, odnosno 2,4 milijarde kuna, dosad je uloženo samo 58 milijuna kuna, a radovi su otvarani već dva puta; 2005. i 2007. godine. Kada se tom iznosu pribroji i ovih stotinjak milijuna kuna koje je Hrvatskim cestama kroz program građenja odobrila Vlada, ispada da u most još neće biti uloženo niti 10 posto vrijednosti potrebne za njegovu gradnju.

Sasvim je očito da premijerka ponovo oživljava zamrli projekt samo zbog predstojećih parlamentarnih izbora. U HC-u neslužbeno doznajemo kako su dobili zadatak da osiguraju financiranje mosta, iako je premijerka tvrdila da je u tom javnom poduzeću financiranje već riješeno, a predsjednik uprave HC-a Josip Škorić idući tjedan putuje u inozemstvo na pregovore s jednom bankom zbog kredita za gradnju mosta. On bi trebao povezati hrvatski teritorij, ali ekonomski nije isplativ.

Komentara 93

DE
deBona88
21:38 09.09.2011.

Ovaj most ce biti super. Vidjet cete. Onda mi Dubrovcani vise nismo odsijeceni od Hrvatske i ne gubimo nad granici. Bravo Jadranka Kosor.

Avatar NielsenKnockoutsVVS
NielsenKnockoutsVVS
22:25 09.09.2011.

ponasate se kao da plivate u lovi. samo posle nemojte da kukate i zazivate masone kao razlog svoje propasti. lol

KU
kumpare
20:10 09.09.2011.

Sto milijuna, taman za lopuže hdzovske............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije