Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'velika srbija' - glad za tuđim

Što je s projektom stvaranja velikosrpske tvorevine o kojoj neki sanjaju gotovo 200 godina

11.11.2023.
u 19:30

Retorika u Srbiji posljednjih se godina promijenila, pa se više govori o 'srpskom svijetu'. Je li opravdana zabrinutost zbog stvaranja neprežaljenog 'velikog' projekta?

Komentara 12

EJ
ejStef
23:04 11.11.2023.

Srpski svet je samo moderni naziv za veliku Srbiju, nema neke razlike. Tokom povijesti mijenjaju se metode, ali cilj je potpuno isti... Tom cilju je podređena vanjska politika Srbije (i unutarnja), SPC, manjinske udruge u susjednim zemljama, diplomacija, kultura i mediji. Nije bez veze da su pokupovali medije u regiji, da agresivno izvoze "kulturu", a još k tome, udružuju se sa svim udrugama i pokretima gdje mogu naći neki zajednički cilj... Pogledajte gdje su, od FARE, zelenih, raznih "mirovnih" udruga, preko zaduženih za ocjenjivanje provođenja Istambulske konvencije, do urednika ili direktora medija, prevodioca u Američkoj ambasadi, prevodioca u Haagu i Bruxellesu. Sve su to bitne pozicije gdje direktno mogu utjecati...

JO
Josip12345
21:38 11.11.2023.

Treba samo baciti pogled na "hrvatske medije", i sve je jasno.

DU
Deleted user
09:08 12.11.2023.

Činjenica je da je srba sve manje a srbija sve manja... toliko o tom imaginarnom svetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije