Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMATE POSEBNU ODGOVORNOST'
Povratak na članak

Što je njemački ministar poručio Hrvatskoj na 25. obljetnicu međunarodnog priznanja

Budući da je Hrvatska već članica Europskog kluba, ona snosi posebnu odgovornost da vodi svojim primjerom.

Komentari 23

LJ
Little John
23:56 16.01.2017.

Da li je čuo za natpis naših miroljubivih susjeda na vlaku za Kosovo?

VL
Avatar Kogbriga
Kogbriga
23:34 16.01.2017.

BiH podrška, Srbiji NE.

VL
PI
pinkec
23:53 16.01.2017.

Citat: "Pokušajmo identificirati rješenja, a ne probleme. Ne stvarajmo nove prepreke, nego uklonimo postojeće".(kraj citata) Da Mr. Roth, identificirali smo prepreke i rjesenja: Objaviti listu i lokacije "nestalih" Hrvatskih branitelja iz Domovinsko-obrambenog rata, vratiti umjetnicke, muzejske i crkvene relikvije, vratititi arhivu i dokumente iz Hrvatske povijesti, ukinutu zakone iz bivse propale drzave, po kojem Srbija jos uvijek uhicuje Hrvatske branitelje, koji su branili svoju drzavu na svome teritoriju, ... Iz dosadasnjeg iskustva, Srbija je ta koja nije spremna rijesiti i ukloniti ove postojece probleme! A dobro se sjecamo kako ste nas mrcvarili prije naseg pristupa ovoj istoj EU: Prihvacanje kradje od Ljubljanske Banke, prepustanje zaštite i korištenje ekosustava obalnog i morskog područja Hrvatske, isporucenje nasih pobjednickih generala, neki jos i sada cekaju na pravomocnu presudu u Haagu, ... i td

VL
SL
slivnevode
00:11 17.01.2017.

Što su ti Nijemci zapeli za tu Srbiju. Staro pravilo velikih: prijatelji smo dok nisu ugroženi moji interesi....dijele nam ćuške kao maloj djeci samo da uvuku srbiju u eu....

VL
JM
jezero-matica
01:35 17.01.2017.

Regia,zapadni balka ,itd. Zašto nas stalno utrajete u taj tor? Nij Hrvatskoj mjesto u om toru!

VL
SN
snajper
23:37 16.01.2017.

Sta mu nisu odgovorili. Srbija ulaz a mi raspisujemo referendum za izlazak iz EU i NATO a. Nek biraju

VL
I1
ing-12345
23:53 16.01.2017.

Ovakva Srbija i BiH sigurno neće imati Hrvatsku podršku. A osim toga na kraju njihovog pregovaračkog procesa održati će se referendum o tome da li građani Hrvatske se slažu da Srbija i Bih postanu članice EU. Predviđam da će rezultat biti 95% NE.

VL
SL
slivnevode
00:17 17.01.2017.

Ne sviđa mi se kuda ovo sve vodi.... Picula je pametan čovik, lipo je neku večer povukao paralele o situaciji '91.i sad..: jeljcin-putin,clinton-trump....ispada da sve ono što nam je bila prednost više ne postoji..trump nam okreće leđa i prepušta rusiji,srbi to koriste:bahati su prema svim susjedima, čak i nijemci koji su nam dokazani prijatelji

VL
SL
slivnevode
00:24 17.01.2017.

......čak i Nijemci koji su nam dokazani prijatelji, na našoj svečanosti, dijele nam lekcije u korist srbije(opet radi svojih interesa!)pa imamo li mi uopće trenutno ijednu jaču svj.silu na svojoj strani?! srbi koji su klali,ubijali, imaju rusiju,ameriku(trump),kinu, a sad i njemačku.ima li pravde......?

VL
TT
tTony
03:33 17.01.2017.

Naravno rjesit se moze problem ali ne ovisi o nama i ne trazimo ucitelje ,uzet ce jednako vrimena kao integracija istocnje njemacke sa zapadnom mozemo oprostit ali i zapantit imena pocinitelja zlocina , neprijatelj mora priznat pogresku ispricat se , , platiti ostetu ko sto i vi placate jos i danas za vase zlocince.

VL
CR
crocro
06:51 17.01.2017.

EU ostavlja dojam u javnosti da želi priključiti srbiju EU bez rješavanja postojećih zapreka u cijelosti već samo djelomice ili površno. Detalje možda neće tražiti jer srbija koketira s Rusijom pa je žele odvratiti od Rusije. Ali takav presedan bi se EU mogao odbiti od glavu i na kraju bi EU mogla konstatirati da je opet i ponovo učinila pogrešku, jer serbija bi u EU bila pokretač novih problema, nedostatke ne bi riješila dugo vremena i EU bi trošila vrijeme na usmjeravanje srbije na pravi put. No, trebalo je upitati gosp. Rotha da li je Hrvatska kao i sve članice EU, da li su morale ispuniti sve i najmanje datelje prije nego su ušle u EU. Hrvatska je u odnosu na sve članice EU imala poseban program i novim zahtjevima koje je morala izvršiti da bi pristupila u EU, dake najtemeljitije od svih. Trebali su ga pitati da li i srbija treba ispuniti takve zahtjeve u cijelosti ili ona može biti presedan a kasnije i veliki problem unutar EU. Trebalo mu je reći da Hrvatsku ne zanima što će EU od nje tražiti za ispunjenje uvjeta, ali i staviti na znanje da će Hrvatska od srbije tražiti da ispuni sve kako bi dvije zemlje imale čiste odnose bez repova i dok srbija ne ispuni takve realne uvjete Hrvatske, da neće moći dati suglasnost za primanje srbije u EU. Ako se ogluše na zahtjeve Hrvatske i donesu odluku o prijamu srbije u EU, moraju zanti da takvu odluku treba ratificirati Hrvatski Sabor, a da li će se to dogoditi, ne bi trebalo previše računati. Zato mu je trebalo staviti na znanje da srbija treba ispuniti samo i jedino sve one uvjete koje je morala ispuniti i Hrvatska, ništa manje od toga, samo možda i više zbog novih okolnosti.

VL
AM
AMD------------------------
09:34 17.01.2017.

sto je sa hrvatskom diplomatijom ? sto radite 25 godina?evtl.relativirate agresiju na hrvatsku ,like pusic i slicni ?iako je velikosrpska retorika prosla u zagrebu bez,da ste bili rezolutni i pokazali zube,sto vi mislite,da ce evropa,svijet to cinit za vas ?a sto misli hrvatska vlada sa tim velikosrbinom,zastupiti srbe kojima je hrvatska domovina,jedina ! o kako se varate ! jednog odlucnog patriota nema u toj vladi a presjednica ima oko sebe nepametne savjetnike,kako inace razumijeti njena vijuganja?

VL
KL
kliker24
08:35 17.01.2017.

Poručio nam je da budemo kuš.., malo morgen !

VL
BL
Blizard
01:46 17.01.2017.

Ps Samo zemlje ...

VL
BL
Blizard
01:44 17.01.2017.

Damo zemlje zapadnog balkana koje imaju sredjene prijateljske odnose s RH mogu imati punu potporu ulaska u EU od strane Hrvatske .gsp. Toth vi kao da niste slušali vijesti bar 3god. sa prostora bivše YU !!

VL
DU
Deleted user
08:50 22.01.2017.

dasam bio na tuđmanovom mjestu devedesetih sravnio bi i srbiju i republiku srbsku sa temeljem da se malo rat premjesti u njihovo dvorište a što se tiče srba o ulasku u eu treba referendum u hr

VL
MI
Mimizo
07:30 17.01.2017.

agresori i dalje rade provokacije

VL
DU
Deleted user
08:32 17.01.2017.

da nema Njemačke, Euopa bi bila klaonica ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.