Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Franjini citati

Što je govorio novi papa: Gej brakovi razaraju Božji plan

papa (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
14.03.2013.
u 08:00

Argentinski papa Franjo, kao kardinal Jorge Mario Bergoglio, komentirao je mnoge goruće probleme u Crkvi i društvu, a ušao je i u neke žestoke rasprave

Argentinski papa Franjo, kao kardinal Jorge Mario Bergoglio, komentirao je mnoge goruće probleme u Crkvi i društvu, a ušao je i u neke žestoke rasprave.

O potrebi da se Crkva evangelizira rekao je kako se mora "izbjeći duhovna bolest da se Crkva zatvori u svoj svijet", piše Guardian. – Kada Crkva postane takva, tada razvija bolest. Istina je da izlazak na ulice može dovesti do rizika da se dogode incidenti, kao što se mogu dogoditi i običnim muškarcima i ženama. No, ako Crkva ostane zatvorena u sebe, ona će starjeti. Moram li izabrati između ranjene Crkve koja će izlaziti na ulice i bolesne Crkve koja se povlači, definitivno ću izabrati onu prvu – rekao je kardinal Bergoglio koji je jučer izabran za 266. papu.

Napao svećeničko licemjerje

– Pokušavamo doprijeti do ljudi koji su daleko, putem digitalnih pomagala, interneta i kratkih poruka – kazao je o korištenju tehnologije novi papa dok je još bio kardinal.

Kritizirao je svećenike koji ne žele krstiti djecu samohranih majki, jer nisu u braku. – To je današnje licemjerje. Licemjeri su oni koji odvajaju Božje ljude od spasenja. I tu jadnu djevojku koja ima hrabrosti donijeti dijete na svijet i mora lutati od župe do župe da ga krste – rekao je kardinal Bergoglio.

– Primjer koji često koristim kako bih opisao realnost taštine je paun – pogledajte ga sprijeda i bit će prekrasan. No, gledate li ga straga, tada ćete otkriti istinu. Svatko tko se prepusti takvoj taštini u sebi krije veliku tajnu – kazao je kardinal Bergoglio, a sadašnji papa Franjo, o taštini.

"To nije samo politička borba, nego pokušaj da se razori Božji plan"

Za rimsku Kuriju, tijelo koje upravlja Katoličkom crkvom, kazao je da ga vidi kao tijelo koje daje usluge, "tijelo koje mi služi i pomaže". – Nekada u javnost izađu negativne vijesti, no često su preuveličane i manipulative kako bi se proširio skandal. Novinari ponekad riskiraju da postanu zaraženi koprofilijom: što je grijeh koji mami sve muškarce i žene i to je tendencija da se fokusira na negativne, a ne pozitivne aspekte – kazao je Bergoglio.

Kritičan je bio i kada je argentinska vlada podržala prijedlog zakona o legalizaciji istospolnih brakova. – Ne budimo naivni. To nije samo politička borba, nego pokušaj da se razori Božji plan – rekao je papa Franjo dok je još bio kardinal.

Sve o novom papi Franji čitajte u našem specijalu

Komentara 26

MA
Maja28
09:27 14.03.2013.

Protiv celibata jesam, kondome ne znam tko kontrolira jesu li stavljeni i to nikad nisam ni doživljavala kao grijeh, svečenice - ne znam tko od toga pati - nisu neophodne, a oni koji se drugačije vole - pitam se kako.o. Ljubav ima samo jedno lice a mržnja ticuću lica. Jesu li i pedofili takvi rođeni??

PA
pacijent
10:34 14.03.2013.

Svetog Oca u potpunosti podrzavam i mislim da je u pravu o izjavi o homicima

AL
Alfons
08:46 14.03.2013.

Ovo je naprosto nevjerojatno koliko su novinari podložni utjecaju gej lobija. Novi papa je tek izabran, a već se traže izjave što je rekao o zajednici istospolnih osoba. Pustite nas više na miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije