Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA ŽUPANIJSKOG SUDA U KOPRIVNICI

‘Daj mu Bože da tih 40 godina doživi u zatvoru!’

rošker
Foto: Josip Maljak
1/2
06.10.2009.
u 10:50

U završnoj riječi zamjenica županijske državne odvjetnice Dijana Sabolić-Harambaša istaknula je da je Rošker uzeo život trima generacijama, dok je ostale članove tih obitelji psihički uništio.

Stjepan Rošker na Županijskom sudu u Koprivnici nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora za četverostruko ubojstvo i nezakonito držanje oružja.

Monstruozni križevački ubojica točno u podne na Županijskom sudu u Koprivnici presudu je primio pognute glave i mrtav hladan, kao da je i očekivao takav epilog. Nije mu pomogla čak ni narukvica sa svecima koju je nosio na desnoj ruci. Zanimljivo, iako su tijekom prošlih ročišta Roškerova supruga i dvije kćeri nazočile raspravama, na izricanju presude nisu se pojavile, nego su ostale izvan sudnice.

Nepravomoćna maksimalna zatvorska kazna Stjepanu Roškeru objedinila je 30-godišnju kaznu zatvora za ubojstvo bratića Siniše, 40-godišnju kaznu za ubojstvo malene Jasmine, 15 godina za ubojstvo Tihomira Matoića te 30 godina za ubojstvo Đurđice Rošker.

Za nezakonito posjedovanje oružja kojim je uvečer 28. veljače počinio masakr, Rošker je dobio tri godine zatvora, a oslobođen je optužbe za pokušaj ubojstva Snježane Rošker. Sudsko vijeće odredilo mu je i obvezno psihijatrijsko liječenje u bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici, gdje i sada boravi.

- Nikakva blaža kazna ne bi ispunila svrhu kažnjavanja - presudu je obrazložila sutkinja Melita Mioč Felak.

Rošker se branio šutnjom
Na današnjem, posljednjem ročištu iskaz je dao i psihijatrijski vještak Radomir Drobac, koji je ustvrdio kako je Rošker u večeri ubojstva znao što radi jer je vršio smislene radnje, no kontrola mu je bila nešto smanjena, ali u neznatnoj mjeri. Stjepan Rošker nije htio iznositi svoju obranu. Odlučio se braniti šutnjom.

U završnoj riječi zamjenica županijske državne odvjetnice Dijana Sabolić-Harambaša istaknula je kako je Rošker uzeo život trima generacijama, dok je ostale članove tih obitelji psihički potpuno uništio.

Roškerova braniteljica Tatjana Figač-Gregurić zamolila je pak sudsko vijeće da u izricanju presude ima u vidu da je riječ o bolesnoj osobi, koja nije planirala zločin nego da se dogodio u afektu, napomenuvši da mu je puška kojom je počinio masakr ostala iz Domovinskog rata i zaboravio ju je legalizirati. Sutkinja Mioč Felak to je osporila jer se vojno oružje, kaže, ne može legalizirati.

Snježana Rošker: Dao Bog da doživi svih 40 godina!

- Žao mi je samo da u Hrvatskoj nema doživotne kazne, ali ni ona mu ne bi bila dosta. Ali, daj mu Bože, da doživi svih tih 40 godina, a njegova obitelj neka spozna što je bol! - presudu Stjepanu Roškeru (50) komentirala je Snježana Rošker, supruga ubijenoga Siniše (43), majka 14-godišnje Jasmine i snaha 63-godišnje Đurđice.

Za presudu je čula u Zagrebu gdje se uputila na liječenje u psihijatrijsku kliniku, treće nakon masakra koji je preživjela skočivši kobne večeri 28. veljače s krova obiteljske kuće u Lepušićevoj ulici, u koju se od tada nije nikada više vratila. Preselila je u unajmljeni stančić u Križevcima sa starijom kćerkom Sanelom, koja je pak za presudu čula dok je bila na predavanju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

- I ova mu je kazna premala za sve zlo koje je počinio - poručila je Sanela, koja je osim oca, sestre i bake izgubila i mladića Tihomira Matoića (19) u kojeg je ubojica pucao dok je pokušao svojim tijelom zaštititi malu Jasminu.

Ključne riječi

Komentara 18

PU
pulari
13:23 06.10.2009.

U Americi bi dobio 160-190god.kazne ili bi bio lisen zivota,malo je dobio za takav masakr.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
13:32 06.10.2009.

Ovo je mentalni slucaj .Ocito.

7E
7eleven
13:00 06.10.2009.

Za ovog kretena samo smrtna kazna,placti mu dorucak i rucak 40g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije