Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako povećati natalitet
Povratak na članak

Šterc: Država bi za novorođenče morala davati od 5 do 10 tisuća eura

Stručnjaci: Demografska politika mora biti sastavni dio ekonomske, a ne socijalne politike jer je temelj gospodarstva

Komentari 22

Avatar Legoglass8
Legoglass8
01:46 06.03.2015.

Svaki Hrvat koji ode iz domovine veliko je bogatstvo,bez obzira na obrazovanje . Ali ovima na vlasti je važno samo koliko oni sebi uzmu u ruke ne gledavši koliko su pritom generacija uništili I osramotili . Natalitet pada a uzz to se povećava broj ljudi koji odlaze i povećava broj umirovljenika .Ali neka, nahranit će me priče o ustašama i partizanima .

VL
AI
Ante III
23:23 05.03.2015.

Onda bi opet bili svi Hrvatski majki.Romi delaju decu a poslje se mora socijala brinuti za roditelje i djecu.

VL
DU
Deleted user
00:04 06.03.2015.

Problem s porastom nataliteta se ne rjesava uzimajući novce od poreznika da bi motivirali roditelje da imaju više djece. Tako ćete samo motivirali neradnike da radjaju djecu koji bi na račun te djece iskoristavali sistem. Obično takvi roditelji ne odgajaju odgovornu, vrijednu I poduktivnu generaciju.

VL
Avatar bambus
bambus
01:46 06.03.2015.

..to su takozvani aksperti..stručnjaci ...ma daj ..

VL
LA
Lavica7
03:04 06.03.2015.

Da bi kad odraste I isskoluje se, otisao van!

VL
Avatar bambus
bambus
02:01 06.03.2015.

..nevjerojatna mlitavost hrvatske mlade inteligencije...daj se probudite već jednom..

VL
CH
chemica
00:12 06.03.2015.

Ako ima za opraštanje dugova Kerumu koji nakon toga kupuje limuzine vrijedne stotine tisuća eura...Mislim da je bolje davati djeci, a uzimati ratnim profiterima i kriminalcima. Obrnuto je moguće samo u ovakvoj, abnormalnoj Hrvatskoj. Hrvatske iz koje najbolji sinovi bježe.

VL
TH
than
11:34 06.03.2015.

Problem nataliteta se kod nas 'napola' gleda. Svi gledaju mlade do 30 godina, pa cak i kod ovih smjesnih mjera (javni radovi, strucno osposobljavanje...) sa kojima nemas niti da platis podstanarstvo. Problem su oni stariji sa zenom i djecom. Tu ne ode jedan, taj povuce sa sobom i zenu i djecu. Dakle, odlaze nam i generacije koje su tek u osnovnoj skoli ili su tek u vrticu. I samo ce se to ubrzavati, jer kod nas posla nema, a ovi na zavodu za nezaposljavanje samo gledaju kako da te skinu, pa nude poslove od kojih ne mozes prezivjeti, mada im sluzis jedino kao obican broj.

VL
MA
masterYoda
23:02 05.03.2015.

Kad bi se to dogodilo garantiram da tek onda nitko nebi htio raditi na poslu vec samo u krevetu.

VL
Avatar sidex
sidex
12:52 18.01.2016.

Na zalost u Hrvatskoj djeca ne mogu dobiti niti ovaj mizerni dječju doplatak, ako im roditelj ima neku zemlju ili slično. To je Hrvatska sramota svoih dosadasnjih vlada. Svako bi djete moralo biti isto i dobiti dječji doplatak koji bi morao biti najmanje 1000 kuna, bez obzira dali su mu roditelji siromasi ili imaju veče prihode. Druge EU drzave imaju djecji doplatak od € 200 za prvo i drugo djete a € 350 za trece djete i svako poslije. Majke bi morale imati punu plaću do okončanja 2 djetetove godine. Ovo se može uvesti umjesto saborskih povlastica i saborskih placa do godine dana nakon prestanka mandate zastupnicima. Za sebe osigurat su uvjek imali, a kako nije bilo nikad za djecu ?!

VL
Avatar bambus
bambus
01:57 06.03.2015.

...malom Sinćiću nismo htjeli dati šansu...a htjeli smo promjene...

VL
FE
fefellerunt
00:38 06.03.2015.

ovi tzv stručnjaci doktori kojekakvih znanosti , a najviše toga kako lagodno žvijeti beskorisno blebetajući opet nalaze riješenje da se otima od onih koji stvaraju vrijednost , odnosno da bi se država još više zadužila ne bi li hrvatica rodila koje dijete i žrtvovala nekoliko mjeseci svoje karijere i nemogućnosti tjeranja uokolo . Već sa ovim nakaradnim mjerama imamo gomilu socijalnih slučajeva koji žive samo od naknada za djecu . da ne spominjem da bi natalitet bio još manji da nema roma i muslimana . Hrvatice su obrazovane žene te znaju da dok su trudne nema tjeranja uokolo kao i da dijete nosi brigu i odgovornost, pa neće se valjda to od njih očekivati, eventualno kada dođu u 40-te o tome razmišljaju pa se onda troši novac na potpomognutu oplodnju , umjetnu oplodnju , kao što veterinari rade kravama. Riješenje da mladi muškarci mogu dovesti neku mladu filipinku, ukrajinku , ruskinju bez ikakvih prepreka u Hrvatsku , a ne da ovise o hrvatskim princezama koje ganjaju kojekakve karijere na državnom koritu (neće se valjda od nih očekivati da stvaraju vrijednost, one su tu da troše i da se troše)

VL
BA
bajo2
01:27 06.03.2015.

do 18-te godine-20.oooeura

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
08:49 06.03.2015.

Šterc, pojma nemaš. Nema sigurnosti i zato se javio manjak potomstva. Od kuda ćeš namaknuti te premije? Posudit opet od banaka uz lijepu kamatu?

VL
EP
epasad
07:02 06.03.2015.

naopako postavljeni prioriteti i to je to! ima se novaca za razne platforme udruge(koje se bave polit.djelovanjem protiv Hrvata)a nema se kao za hrvatsku obitelj-djecu-znamo mi to svi jako dobro samo rijetko tko ima to naglas reci u nasem drustvu...previse naopakih zakona,pravilnika itd..dijete 100% inv.nemoze dobit invalidninu ako nije psihicki/mentalno osteceno.

VL
Avatar bambus
bambus
00:59 06.03.2015.

...a kolko bi morala davati ..ako se novorođenče kojim slučajem rodi bez ruku ..ili bilo kojom drugom deformacijom ...?

VL
LE
leica2003
00:40 06.03.2015.

Istina je da bi financijska potpora postigla rezultat i ne samo kod Roma kako neki komentiraju. Velik broj žena želi drugo, treće dijete ali se boje budućnosti, otkaza... Da im država osigura sigurnost one bi bile hrabrije i rađale više djece. Zato Zagreb ima bolju sliku od prosjeka. Želiš treće dijete, dvoumiš se... i onda te ohrabri kad znaš da će dobiti neke novce koji će pomoći da preživite porodiljni od 1.600 kuna, onda znaš da ta djeca imaju besplatne knjige... Vidiš da te netko malo podržava i tu se smanji nesigurnost.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.