Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.03.2016. u 09:25

Svatko, a posebno bivši predsjednik ima pravo štititi svoje interese, ali 82-godišnji Mesić sa svojom mirovinom od oko 20.000 kuna posljednji je koji ima pravo jamrati.

Stjepan Mesić, doživotni bivši predsjednik RH, iskoristio je svoje demokratsko pravo na jamranje i uključio se u raspravu o novom državnom proračunu.

Kao poznati populist mogao je kao i uvijek glasno stati u obranu običnog čovjeka i kritizirati smanjenje raznih proračunskih stavki. Mogao je stati u obranu najugroženijih građana kojima se oduzima 100 milijuna kuna na račun socijalnih naknada, mogao je stati u obranu srednjoškolaca kojima se uzima naknada za prijevoz, a mogao je i podići glas protiv umanjenja sredstava za dječje doplatke, smanjenja davanja za mjere aktivne politike zapošljavanja mladih ili davanja za osobe s invaliditetom. Mogao je jamrati i protiv smanjenja novca za kulturu, branitelje ili braniti druge proračunske stradalnike. Mogao je, ali nije.

Oglasio se tek kada je Most izašao s amandmanom da se sreže budžet za Ured bivšeg predsjednika na 189.000 kuna, što je u Mesićevu troškovniku dovoljno tek za uredski materijal, promidžbu, reprezentaciju i intelektualne usluge. Svatko, a posebno bivši predsjednik ima pravo štititi svoje interese, ali 82-godišnji Mesić sa svojom mirovinom od oko 20.000 kuna posljednji je koji ima pravo jamrati.

>>Ćorić: Most je prvo bio za ukidanje subvencija za prijevoz učenika

>>Stjepan Mesić: Moj ured ne mogu ukinuti ni Sabor ni Vlada

Komentara 8

TR
tretez
10:25 18.03.2016.

Nezasitno i prokleto!

OC
obican covik
11:39 18.03.2016.

Sto ocekivati od parazitnih uhljebljenika , nazivajuci sebe "velikim" Antifasistima ???

BA
bakulušić
18:25 18.03.2016.

Preispitati da li je, za vrijeme obavljanja dužnosti, bilo kršenja zakona i moralnih normi pa, ako je, pustiti sve u redovnu proceduru. Ode Stipe, ode Ured!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije