Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen prošli tjedan

Stjepan Fiolić pušten ranije iz remetinečkog pritvora

stjepan fiolić (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/8
27.04.2012.
u 18:00

Tužitelji su zatražili da mu se ukine istražni zatvor te s tim prijedlogom idu sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda

Stjepan Fiolić izašao je u petak navečer iz zatvora u Remetincu. Na pitanje novinara je li prozvao Sanadera na ispitivanju odgovorio je kako je njegov odvjetnik ranije sve kazao, dok je na pitanje kako mu bilo u zatvoru odgovorio : "Dobro".

Nakon cjelodnevnog ispitivanja u USKOK-u Stjepana Fiolića, bivšeg HDZ-ova zastupnika i poznatog zagrebačkog mesara, zbog afere oko prodaje njegove zgrade u Planinskoj tužitelji su zatražili da mu se ukine istražni zatvor te s tim prijedlogom idu sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Fiolić je tijekom dana iznio detaljnu i opširnu obranu odgovarajući na pitanja istražitelja te bi tijekom večeri trebao biti pušten iz Remetinca u kojem se nalazi od prošlotjednog uhićenja.

Podsjetimo, Fiolić je uhićen prije tjedan dana zbog, kako je tada potvrdio njegov odvjetnik Ante Madunić, zgrade u Planinskoj. Zgrada je pripadala Fiolićevoj tvrtki Mesnice Fiolić koju nije prodao izravno već je najprije uzela Hypo Leasing Croatia s kojom je Vlada sklopila ugovor i unajmila zgradu procijenjenu na 62 milijuna kuna.

Leasing je uzet na 10 godina, od 2010. do 2019, a odluka o kupnji donesena je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade 2. travnja 2009. Kao osumnjičenik u slučaju je ispitan i bivši ministar poljoprivrede Petar Čobanković kojemu iskaz nije pomogao oko statusa, a USKOK tereti i bivšeg premijera Ivu Sanadera da je zlorabio funkciju, odnosno da je njegova riječ bila presudna u travnju 2009. kada je Vlada po dvostruko većoj cijeni od realne kupila zgradu.

Također, Fiolićevo ime je iskrsnulo i u tzv. aferi Watergate u kojoj ga se tereti da je ilegalnim priključkom na vodu oštetio državu za oko 200 tisuća kuna.

Komentara 40

DK
dkatica2
22:17 27.04.2012.

Štef je dobar čoek.....

EH
ehh
22:28 27.04.2012.

Sramite se ,,,,,,,,,,,,,,, bogatili ste se dok su hrvatska djeca ginula. Sram vas bilo pred bogom i narodom.

JB
jagodica bobica
06:36 28.04.2012.

nije trebao ni ulazit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije