Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOGU IH SE RIJEŠITI

Stjenice opsjele i neboder u Rijeci, stanari su očajni: 'Djeca mi imaju ubode po cijelom tijelu'

Pas Jamiro može nanjušiti stjenice
Foto: SINA SCHULDT/DPA
1/3
11.10.2023.
u 15:52

Tvrdnju da je sve krenulo iz stana na 14. katu potvrdio je i predstavnik stanara Davor Petričić, dodajući kako je o svemu obaviještena i dezinsekcija

Puno brže nego što su to brojni mislili, stjenice su stigle u Hrvatsku, i to u jedan neboder u Rijeci gdje stanari već neko vrijeme ne mogu izbaciti insekte.

Sustanarka Renata Bartula Bosanac ispričala je za Jutarnji list kako su im se stjenice proširile po stanu,  a djeca imaju desetke uboda po sebi.

- Djeca imaju po 30-ak uboda, po cijelom tijelu. One se ne mogu vidjeti golim okom tijekom dana, a izlaze po noći. Našli smo ih u dnevnoj sobi, u dječjoj sobi, čak i ispred ulaznih vrata, na hodniku. Znači da šeću po zgradi, a sigurno se šire po vertikali, s obzirom na to da ih ima i u stanu ispod nas, kao i na 14. i 13. katu, koliko zasad znamo. Zvala sam Dezinsekciju, došli su, rekli su da ih oni ne vide, kako ne mogu ništa učiniti jer da to dolazi iz drugog stana, gdje je leglo. Zvala sam Nastavni zavod za javno zdravstvo, sanitarnu inspekciju, Grad Rijeku, čak i policiju, ali svi govore da ne mogu učiniti ništa - ispričala je. 

POVEZANI ČLANCI:

- Rekli su mi da one ne skaču, već da hodaju, ali to nam puno ne znači. Leglo je, navodno, sada na 15. katu, a sve je počelo na 14. katu, iz državnog stana, u kojem su privremeno prije pola godine boravili stranci - dodala je. Tvrdnju da je sve krenulo iz stana na 14. katu potvrdio je i predstavnik stanara Davor Petričić, dodajući kako je o svemu obaviještena i dezinsekcija. 

>> VIDEO Naručio mineralnu u riječkom restoranu pa završio u bolnici: 'Da je popio više, ne bi preživio'

Ključne riječi

Komentara 5

PV
prcko.vita
16:42 11.10.2023.

Nikada nisu bili sposobni ni komarce ni ambroziju da uklone a kamo li ove sjenice. Pa znamo mi kakvi su naši političari

ST
Startrack
17:06 11.10.2023.

I kosu bili ti stranci? Aziljanti?

BT
bozica.trnka
08:46 14.10.2023.

U tekstu stoji: "Ne smeta im nikakva temperatura; TERMOLABILNE su i mogu preživjeti na temperaturama do +45 stupnjeva ili do -17 stupnjeva ...", ak je to tak onda su stjenice TERMOSTABILNE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije