Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vidošević poželio Josipoviću uspjeh na Pantovčaku

Hebrang: Josipoviću čestitam, Sanader i bivši ministri razbili desnicu

nadan vidošević
Boris Šćitar/PIXSELL
10.01.2010.
u 21:31

Andrija Hebrang čestitao je Josipoviću, te zaključio da je ljevica stigla do velike pobjede najviše zbog razdora desnice, koju su podijelili brojni kandidati.

- Ovo je velika pobjeda ljevice jer su glasovi desnice razmrvljeni. Čestitam profesoru Ivi Josipoviću. Ljevica se pokazala ujedinjenijom od desnice. Tri HDZ-ova ministra, ali i konferencija za novinare bivšeg predsjednika HDZ-a koji je dao sugerirati da podržava Bandića na žalost razbili su desno biračko tijelo. Ljevica je bila homogenija i izabrala je predsjednika - komentirao je predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang.

Među prvim se čestitarima SDP-ovu kandidatu našao i Nadan Vidošević, koji je u prvom krugu osvojio četvrto mjesto.
- Čestitam Ivi Josipoviću i želim mu uspjeh u vođenju zemlje i puno sreće u sljedećim godinama! - poručio je Nadan Vidošević.

Svoju potporu SDP-ovu predsjedničkom kandidatu Nadan Vidošević uputio je i javno prije drugog kruga izbora, pozivajući svoje birače da upravo Josipoviću daju potporu.

Tuđman: Neka novi predsjednik napravi zaokret prema Sloveniji

Miroslav Tuđman, nezavisni predsjednički kandidat, ne zna hoće li Josipović slijediti politiku Stjepana Mesića kao što je propagirao u predizbornoj kampanji.

- Hrvatska je u dužničkom ropstvu i pitanje je hoće li Josipović imati snage napraviti zaokret. Što se Hrvatske tiče, bitan je njezin teritorijalni integritet jer je granica sa Slovenijom na arbitraži. Treba se nadati da će novi predsjednik u tom smislu napraviti zaokret - kazao je Tuđman.

Čestitam Josipoviću i nadam se da će nastaviti borbu protiv korupcije, izjavio je Dragan Primorac iz SAD-a nakon što je doznao da je Josipović pobijedio.

Komentara 33

UK
Ugo Kajvez
00:36 11.01.2010.

Zonasumraka . Nemoj poistovječivati domovinski rat sa desničarskom strujom ...... to je bila bitka prvenstveno za obranu i osamostaljenje hrvatske. Da je bio dozvoljen referendum kakvo društveno uređenje želimo tko zna možda bi građani izabrali socijalizam, možda nešto treće, .... to mi neznamo ..... ali sigurno je da nebi izabrali drugi ekstrem od komunizma .... tvrdo desnicarstvo ....

OB
-obrisani-
21:46 10.01.2010.

PRVO ZAKONOMZABRANITI CRKVU TU LOPOVSKU ORGANIZACIJU KOJA DOBIVA MOJ POREZNI NOVAC DA UNISTAVA HRVATSKU! FUJ!

BA
balance
22:05 10.01.2010.

Nece njega Ivo dirati ipak je dao glas za svoj spas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije