Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU mijenja Direktivu
Povratak na članak

Stižu nova pravila za iznajmljivanje: More i dalje hit, no turiste sve više zanima nešto posve drugo

Europska komisija navodi da 70% privatnih iznajmljivača nije registrirano za plaćanje PDV-a. Stoga su pokrenuli promjenu Direktive o PDV-u po kojoj će svi koji rentaju stanove ili kuće turistima, a nisu u sustavu PDV-a, također morati plaćati PDV na smještaj.

Komentari 3

Avatar Jojo
Jojo
10:00 04.07.2023.

Čini se da je premalo registriranih noćenja obzirom na broj dolazaka. Slabo se kontrolira, pojedinci masno zarađuju, pošteno bi bilo da plaćaju i porez.

VL
MA
Martinvt
12:55 04.07.2023.

Treba platiti obveze pdv kako bi se kroz institucionalni okvir propisa stvorili bolji uvjeti poslovanja i usluga...i minimum zagarantirane kvalitete u cijeni usluge

VL
Avatar Crni labud
Crni labud
09:18 04.07.2023.

Kekina Zimmer Frei postala je himna hadezeovog gospodarskog modela. HDZ i Možemo se vole javno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.