Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljeto u proljeće

Stiže novi toplinski val, evo kolike će biti temperature

Ilustracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
21.04.2018.
u 12:13

Na istoku Hrvatske sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će biti uglavnom slab, a temperatura će zraka od jutarnjih 6 do 10 °C danju porasti do vrijednosti između 23 i 25 °C.

Iznadprosječno toplo vrijeme nastavit će se i idućih dana, a očekuju se i novi toplinski rekordi.

U Rijeci je srednja najviša temperatura zraka od 13. do 20. travnja iznosila čak 24,3 °C, kao nikada do sada u tom dijelu travnja, kada je prosječna samo 16,0 °C, piše Zoran Vakula za HRT.

Za vikend će biti stabilno, suho i sunčano, a u sljedećem tjednu ponovno oblačnije, ponegdje s kišom.

Subota - sunčano i toplo

Na istoku Hrvatske sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će biti uglavnom slab, a temperatura će zraka od jutarnjih 6 do 10 °C danju porasti do vrijednosti između 23 i 25 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz također sunčano vrijeme, te uz slab, poslijepodne ponegdje umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jugozapadnjaka će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu, i to uglavnom sredinom dana i poslijepodne, a u noći i ujutro još bura, koja podno Velebita može biti i jaka. Uz sunčano će vrijeme najviša temperatura zraka biti od 21 do 26 °C. Samo je mjestimice u kotlinama ujutro moguća kratkotrajna magla.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano, u noći i ujutro uz slabu i umjerenu buru, a sredinom dana uz jugozapadni i zapadni vjetar. More uglavnom malo valovito, a vidljivost izvrsna. 

Malo će valovito more biti i na jugu Hrvatske, uz ponegdje umjeren jugozapadnjak sredinom dana i poslijepodne, a buru u noći i ujutro. Bit će vedro, a najviša dnevna temperatura između 23 i 26 °C.

Od nedjelje i dalje toplo, u novome tjednu nestabilno

U nastavku vikenda zadržat će se stabilno, sunčano i suho, uz daljnji porast dnevne temperature. Većinom sunčano bit će i početkom novoga tjedna, no ipak uz nešto više oblaka, posebice prema kraju ponedjeljka i tijekom utorka. Pritom ponegdje treba računati na malo kiše ili poneki pljusak, u ponedjeljak na zapadu zemlje, a u utorak diljem unutrašnjosti. Sasvim suho ne može se jamčiti ni u nastavku tjedna.

I na Jadranu će sljedećih dana biti sunčano i toplo. Oblačnije uglavnom samo na sjevernom dijelu na prijelazu od ponedjeljka na utorak, pri čemu je mjestimice moguć pokoji pljusak ili barem slaba kratkorajna kiša. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, i to većinom sredinom dana i poslijepodne.


Komentara 3

Avatar maxist
maxist
12:14 22.04.2018.

...prevedeno-najnormalnije vrijeme i bez "prognoze" -pogledati kroz prozor da bi se znalo treba li kišobran.........pazi stručnjake -"toplinski val" !!?!

TH
than
00:32 22.04.2018.

Novi toplinski val ? A kada je bio stari ?!?!?! Kod nas uvijek neki 'valovi', a zapravo se radi o 'talasanjima'.

Avatar Lamossa
Lamossa
00:25 22.04.2018.

Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije