Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.07.2014. u 12:00

Pitanje je postoje li uopće proruski separatisti ili su svi potekli iz ruske tajne službe

Sve se nekako pokaže sasvim drugačije nego u prvi mah kad je riječ o ruskoj politici otkako je vodi Vladimir Putin. Nakon svega, pitanje je postoje li uopće proruski separatisti ili su svi potekli iz ruske tajne službe, kojima iz Moskve stiže novac, oružje, oprema.

Zapovjednik separatista je donedavno bio ruski vojni ekspert, koji je živio u Moskvi nakon što je ratovao u Čečeniji. To nekako ne govori o želji Ukrajinaca na istoku da žive u zajednici s Rusijom, nego o želji Moskve da zadrži Ukrajinu pod svojom čizmom. Putin ima i poklonike na Zapadu, dijelom i zbog nekih medija iza kojih sam stoji. Sad je važno provesti uvjerljivu istragu iako je iz brojnih elemenata vrlo vjerojatno da je iz Rusije – Ukrajinci tvrde da imaju za to i dokaze – separatistima stigao sustav BUK, moderni sustav koji s velikom preciznošću gađa avione do 20 kilometara visine.

Naime, ukrajinska vojska napadala je separatiste borbenim avionima, a separatisti nisu imali čime uzvratiti, pa se baćuška pobrinuo za opskrbu. Nažalost, previše su se uživjeli i koristili tehniku za koju nemaju ljudi, pa se čak zapovjednik Strelkov odmah pobrinuo da stvar objavi na ruskoj društvenoj mreži. Sad ga Putin može izgrditi i gledati poprijeko kao i Viktora Janukoviča kad je uprskao stvar u Kijevu, pa se Putinu nije smio pojaviti pred očima, ali za neki napredak ruske stvari u Ukrajini sad je ionako kasno. Na kraju, možda se i u Moskvi dogodi neki Majdan, kojega se vječni predsjednik, iza njega je desetljeće i pol vlasti, tako boji.

>>Tko je srušio avion? Tragovi vode do ruskog Martića

Komentara 34

PE
pessimus
12:18 19.07.2014.

silvana, a da ti odmah i presudiš. i jedna mala digresija, ozbiljan novinar nikada i nikako nebi smio u jednim ozbiljnim novinama za ruse upotrijebiti izraz baćuška. to je jezik ulice.

DA
damocles
19:22 20.07.2014.

mozete siriti propagandu niko vam ne brani. to je zdravo ako se covjek nakon tog bolje osjeca. ali slike ne lazu. nije putinova cizma dosla pred kaliforniju vec je natova cizma dosla ravno pred ruska vrata

PL
@ploto@
13:39 19.07.2014.

Nažalost,pravi novinari,koji imaju integritet i koji su neutralni,rijetki su kao kiša u pustinji.Ovo je jedna pretenciozna petparačka priča s,koja počinje sa pretencioznim naslovom.Izgleda da dotična nema pojma tko je organizirao Majdan,kojeg ona doživljava kao spontani protestukrajinskog naroda io to unatoč javnom prizanju državne USA tajnice Nuland,koja je rekla :"F**k EU" i kako će oni sami (cionisti) postaviti svoje kandidate na čelo ukrajinske države.Unatoč priznanju iste da su uložili oko 5 milijardi usd za organizaciju narančaste revolucije br.2.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije