Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željko stipić
Povratak na članak

'Vlada vara 612.017 građana, ne primi li nas Milanović, odgovor će dati sindikati!'

Vrlo brzo moglo dogoditi da dvije čistačice čiste za njih šest, ali i da jedna kuharica preuzme kompletni sustav kuhinje za cijelu školu. To je jednostavno neprovedivo – rekla je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja

Komentari 31

Avatar atrpimir
atrpimir
13:37 31.10.2014.

da sindikati imaju petlju(čitaj: muda) već bi odavno bili uz branitelje u savskoj ovako će to biti još jedan jalov pokušaj sindikati. radimo nešto da se eto radi

VL
SI
sigmundfreud
14:05 31.10.2014.

Nema šanse da u Hrvatskoj prođe jedna jedina značajnija reforma koja vodi ekonomskoj stabilizaciji zemlje. Odmah se na noge dignu sindikati, branitelji, javnost, udruge za ovo i ono. A reforme će se ipak morati provoditi, ali pod drugačijim uvjetima i puno bolnije. Provodit će ih MMF, za godinu-dvije.

VL
SA
santos008
13:27 31.10.2014.

Svi putevi vode u Savsku 66.To vam je lijepo kazao i Ivo Josipovic ,trebate ici tamo gdje se on boji.

VL
ZG
zgblabla
14:13 31.10.2014.

dajte priberite se imamo160 saborskih zastupnika, bivšeg i sadašnjeg predsjednika koje plačamo, i između ostalih općina samo ih je sedam na Braču.Kada to sredite onda pređite na branitelje i čistačice!

VL
CH
chemica
13:39 31.10.2014.

Koja je ovo ludnica... Ovi bi sad stopirali najprihvatljivi način da se smanji broj prekobrojnih državnih namještenika. Baš žele otkaze? Uistinu ne razumijem koliko moraš biti kratkovidan pa ne prihvatiti da je zabrana novog zapošljavanja najciviliziraniji mogući način da se smanji broj zaposlenih. Sada i tu mikro "reformu" žele stopirati! A tako je to kada interesne skupine vladaju jednom odavno uništenom zemljom. Svi znaju da je previše zaposlenih na državnom budžetu, ali nek se vlast samo usudi smanjiti njihov broj i eto pobune. Para nema, ali to sindikate nije briga. Važno je spasiti uhljebose pa i po cijenu bankrota same države. Broj zaposlenih u državnoj službi je u odnosu na 1990. godinu najmanje utrostručen! Što, ovo je postala veća zemlja? Moćnija? Povećane su potrebe za čistaćicama? Za učiteljima, a djece nikada manje? Možda za birokratima, a čekanje da obave svoj posao nikad duže? Ma hajde.

VL
LA
lastman2214
13:56 31.10.2014.

Sidnikati na način koji oni rade su problem razvoju ove zemlje. Ja radnik u realnom sektoru znam samo za jedno pravo koje imam a to je ako nisam zadovoljan s poslom ili poslodavcem mogu dati otkaz. A svi drugi u u ovoj zemlji imaju više prava nego ih nabrojati mogu.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
13:17 31.10.2014.

Tako je druze Stipicu! Ne treba nam uopce vlada, sve ce mo rijesavati referndumima. A ako netko iz vlade misli napraviti bilo kakvu reformu, neka digne ruke od toga, jer milijun gradjana, sa zasiljenom olovkom, spremno ceka novo prikupljanje potpisa. Nedam se da ce sve ovo ubrzat propast drzave i da ce EU onda uvesti prisilnu upravu a time konacno i red u drzavu. Ako ne znate kako to onda izgleda pitajte Grke.

VL
ZG
zgblabla
14:04 31.10.2014.

Našim invalidima rata su oduzeli po tristo kuna od opskrbnine .Njih oko 5000 x 300 kn je cca 20 milijona godišnje .Predlažem da se smanje troškovi predsjedničkog ureda -koji za javnost iznose 50 mil. kuna i da braniteljima . ii onako niti jedan predsjednik nije ništa radio osim Tuđmana, a ČISTAČICE NE SPAŠAVAJU DRŽAVU.

VL
AU
aurora1zn
14:47 31.10.2014.

muftija te placa

VL
MO
moljacsharp
15:51 31.10.2014.

To ce biti posljednji i odlucni teeeeeskiiii boooooj

VL
DU
Deleted user
15:53 31.10.2014.

sada, nakon što je prije 20-ak godina izokrenuta cijela Hrvatska, i sve što nije bilo pod direktnom državnom kapom, tj. proizvodnja, privatizirana i bačena u divlji kapitalistički žrvanj,koji je smisao akcija kojima sindikati javnih i državnih službenika priječe da ii njihova radna mjesta također zahvati ovo novo vrijeme? zašto ovakve akcije nisu provodili '91, '92 i sličnih godina kada je uništavana hrvatska industrija?

VL
ST
stefj
17:06 31.10.2014.

Nije mi jasno, sindikati su skupljali potpise za dotični referendum 2 mjeseca, a ne 2 tjedna. Donijeli su glasačke listiće 2 mjeseca nakon početka prikupljanja... Što se tu ima gledati i brojati, nije predano u roku ili nisu potpisi skupljeni u roku, tak da ne vidim smisao daljnje rasprave o tome referendumu. Kako se god okrene, ne štima nešto s tim skupljanjem... No očito za državne službenike vrijede neki drugi zakoni, ništa čudno. Uostalom, budući da vlada ionako ništa ne misli napraviti s time, tak je referendum izgubio smisao pa ga neće niti biti...

VL
Avatar Plantago
Plantago
14:54 31.10.2014.

Dakle, da rezimiramo. Stranke idu na izbore, obećavaju neke stvari, osvajaju vlast i formiraju vladu, ali neke ekipe, praćene izmanipuliranim ljudima, referendumima im podmeću klipove, postavljaju zidove i prepreke? "Vlado, spasi državu, ali ne smiješ prodavati ili iznajmljivati ništa u državnom vlasništvu, ne smiješ dirati stečena prava zaposlenih u državnim institucijama, ne smiješ postavljati rukovoditelje po svojoj želji, ne smiješ..." Ja bih rekao toj ekipi "Slikajte se, evo vam država, pa ju vi vodite"!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.