Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U BELIŠĆU

Šteta 1000 eura: Igrali se pirotehnikom pa zapalili balkon

Pirotehnička sredstva
Foto: Borna Filic/PIXSELL
21.12.2023.
u 10:27

Tradicionalna akcija Mir i dobro započela je 11. prosinca 2023. i završava 7. siječnja 2024.

U utorak u večernjim satima nepoznate osobe kratile su vrijeme bacanjem pirotehničkih sredstava. U jednom trenutku, pirotehničko sredstvo je palo na otvoreni balkon stana u Belišću gdje je došlo do zapaljenja plastičnih predmeta. 

Vatra se proširila na PVC prozor, balkonska vrata i komarnike te uzrokovala štetu od oko 1000 eura. Policija radi na otkrivanju počinitelja koji su uzrokovali požar 19. prosinca.

Tradicionalna akcija Mir i dobro započela je 11. prosinca 2023. i završava 7. siječnja 2024., a pored ostaloga cilj joj je senzibilizacija javnosti o pravilima uporabe pirotehničkih sredstava te smanjenje broja ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme, podsjećaju iz policije.

Pirotehnička sredstva kategorije F1, za osobe starije od 14 godina, dozvoljena su tijekom cijele godine. Zabranjena je prodaja petardi i redenika kategorije F2 i F3 građanima za osobne potrebe, a ostala dozvoljena pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 dozvoljeno je prodavati građanima starijim od 18 godina, u razdoblju od 15. prosinca do 1. siječnja, u prodavaonicama koje imaju odobrenje za prodaju, a uporaba dozvoljene pirotehnike kategorije F2 i F3 moguća je građanima starijim od 18 godina.

VIDEO U sklopu Adventa održana je klizačka revija na ledu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije