Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.10.2014. u 12:00

Boras je bio predsjednik upravnog vijeća NCVVO-a u vrijeme rastrošnosti

Vedran Mornar, ministar znanosti, dobio je na stol izvještaj nove ravnateljice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Maje Jukić iz kojeg proizlazi da je smanjila troškove sa 21 na deset milijuna kuna. Jukić u izvještaju upozorava da je u vrijeme bivšeg ravnatelja Sirovatke bilo nezakonitih isplata putem fiktivnih ugovora i nepravilne javne nabave. Najmanje što ministar Mornar sada može poduzeti je da upita novog rektora Borasa kako je to bilo moguće. Štedljivi je Boras, naime, bio predsjednik upravnog vijeća NCVVO-a u vrijeme rastrošnosti.

Predsjednik suda u Zadru kažnjen jer požuruje suce

Željko Rogić, predsjednik Općinskog suda u Zadru, javnosti poznat po tome što je uspio prepoloviti broj predmeta, kažnjen je opomenom županijskog sudačkog vijeća jer je povrijedio kodeks sudačke etike. Natprosječno efikasnom Rogiću kolege su zamjerili istupe u medijima, akciju rješavanja sto najstarijih ostavinskih rasprava i požurivanje jedne sutkinje koja je to prijavila kao povredu sudačkog dostojanstva. O dostojanstvu građana koji čekaju rješenja nije bilo ni riječi.

Grčiću je bitno da sve završi sa sretnim završetkom

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade zadužen za širenje optimizma, izjavio je govoreći na HTV-u o rebalansu proračuna kako je “bitno da sve završi sa sretnim završetkom”. Nema veze što je to malo skuplje.

Direktor u Plinari za plin duguje 40.000 kuna

Slobodan Ljubičić, predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga, morao bi se ozbiljno zabrinuti za viši i srednji menadžment tvrtke koju vodi. Provjerom je utvrđeno da njih 119 od 500, odnosno svaki četvrti menadžer u Holdingu, a riječ je o ljudima s plaćama od oko 12.500 kuna, ne plaća račune za vodu, plin, pričuvu, odvoz otpada ili komunalnu naknadu Holdingu. Prema pisanju 24sata, rekorder je Branko Miloloža, direktor pravnih poslova Gradske plinare opskrba, kojem je posao da šalje ovrhe građanima, a sam je dužan 40.000 kuna plinari i još 48.000 kuna za ostale režije. Bilo bi zanimljivo vidjeti dokle bi dogurali Ljubičićevi kadrovi u nekoj privatnoj tvrtki i tko bi im tolerirao takvo samoposluživanje.

Komentara 1

OS
osica
12:11 17.10.2014.

da drugi duguje 400,OO Kn već bi "davno ostao bez vode, plina i struje..." s trškovima ovrhe od desetak tisuća kuna. "Svi smo jednaki a neki malo jednakiji"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije