Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skrenuo s teme

Maras u Sabor stigao s košarom. Reiner mu opet oduzeo riječ

gordan maras
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
28.10.2016.
u 11:30

U Saboru se raspravlja o Mostovu prijedlogu da se sankcioniraju zastupnici koji neopravdano izostaju s glasovanja

Sjednica Hrvatskog sabora nastavila se raspravom o prijedlogu dopune Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, prvo čitanje, čiji je predlagatelj Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista.

Riječ je o prijedlogu da se novčano kažnjavaju zastupnici koji neopravdano izostaju iz Sabora, konkretno s glasovanja. Neopravdani izostanak sa glasovanja "kažnjavao" bi se umanjivanjem zastupničkog paušala za oko 500 kuna, odnosno u visini tri dnevnice za službena putovanja u Hrvatskoj.

SDP-ov Gordan Maras u sabornicu je danas došao s košarom iz trgovine u kojoj se nalaze kruh, mlijeko, novine... a piše na njoj – porezna reforma – bogati bogatiji, siromašni siromašniji – mlijeko, kruh, novine poskupljuju.

Željko Reiner opet je izrekao opomenu Gordanu Marasu, te mu oduzeo pravo riječi. Naime, Maras je tijekom rasprave tvrdio kako Sabor raspravlja o kažnjavanju zastupnika samo zato da bi skrenuo pozornost s porezne reforme koja je dodatni udar na građane.

Reiner je nekoliko puta upozoravao Marasa da je skrenuo s teme o kojoj se raspravlja, a Maras je nastavio inzistirati da govori o točnoj temi i da treba govoriti o tome kako kruh, mlijeko, šećer i novine poskupljuju.

Ključne riječi

Komentara 28

KA
KaNiDora
11:16 28.10.2016.

Zastupnika je previše, troškovi su enormni a koristi je malo. Slažem se s inicijativom MOST jer svatko mora raditi i zaslužiti svoje plaću. Poglavito saborski zastupnici a glasovanje je obveza a ne hir.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
11:55 28.10.2016.

Zastupnik Maras je u stari vrlo nekulturan čovjek. Pored više puta upozorenja Podpredsjednika Sabora Maras se ne gasi. Dokaz da nije dorastao kulturi ponašanja. Takav je odnos donekle i shvatljiv jel drugovi više nemaju vozače i privilegije. Svaki dan čee se pritisak pojačavati kad vlast bude bliže izvorima lopovluka partije i drugova. Pozdrav dobrim ljudima

MA
maxxxx
11:20 28.10.2016.

Pa Staziću, kad bi prošao taj tvoj prijedlog, od SDP-a ne bi ostao kamen na kamenu, koliko njihovih zakona je palo na ocijeni ustavnosti. Osim toga, jasno se vidi kome najviše smetaju ovakvi prijedlozi za kažnjavanjem neradnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije