Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvaranje doma

Starice iz Nove Kapele pozvale ministricu da ih osobno premjesti

'dom1_ve2_unu_050413'
Vedran Balen/VLM
11.04.2013.
u 18:17

Kažu da je maleno, usko, da nema dizala i da ne odgovara uvjetima. Sve se to može popraviti. Želimo čuti istinu što zaista ne valja, kaže baka Manda

Propao je još jedan pokušaj premještanja štićenica iz Doma za starije i nemoćne u Novoj Kapeli, za koji je inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih utvrdila da ne zadovoljava uvjete za rad. 

Ravnatelj Ivica Alilović prenio je korisnicama i njihovim skrbnicima da ministarstvo ne odustaje od rješenja o zatvaranju, no nezadovoljne korisnice i njihovi skrbnici ponovno su ga odbili i pozvali ministricu Milanku Opačić da dođe u Novu Kapelu i osobno provede odluku.

– Kažu da je maleno, usko, da nema dizala i da ne odgovara uvjetima. Sve se to može popraviti. Želimo čuti istinu što zaista ne valja – kaže baka Manda. Skrbnik Mirko Cerovac iz Frkljevaca pozvao je ministricu da otvoreno kaže zašto joj smeta dom, kome se pogoduje te tko treba doći u Novu Kapelu i preuzeti objekt. – Bake koje tu žive prezadovoljne su i sestrama i uslugom te nećemo dopustiti da ih netko samo tako šutira – rekao je Cerovac. Neke od korisnica govore da žive neće otići iz doma, a u slučaju pokušaja prisilnog premještanja spominju i štrajk glađu te vezanje za objekt.

U upravi doma kažu da se i dalje intenzivno radi na ishođenju potrebnih dozvola kako bi se dio štićenica premjestio u novoizgrađeni dio. Od ministarstva očekuju razuman rok za rješavanje ovog problema.

>>Ne žele 
iz doma, nadležni će ih prisilno deložirati

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije