Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU: IVAN TEPEŠ

Starčevićeve ideje smjestile su se u marginalni desni radikalizam, što je suprotno od njegove pozicije

27.07.2023.
u 20:00

Povjesničar smatra da je Starčević u arenu suvremene Hrvatske sasvim pogrešno ušao na temelju stavova proizašlih iz sukoba partizana i ustaša

Komentara 4

PN
pošteni_načelnik
20:50 27.07.2023.

gdje nam je HSP gospodo - Tepešu, Srbu i ostali pravaši? Jadno je da 25 % Hrvata ima stranku podjeljenu osobnim interesima! Sramota!

Avatar Idler 3
Idler 3
15:03 28.07.2023.

Radić je isto porad nečijih "ideja" svrstan desno di on uopće ni bil. On je zastupal tradicionalne i konzervativne ideje al i naglašenu socijalnu osjetljivost i onu našu legendarnu "pravicu". Kak pri nami moraš bit desni čim si malke tradicionalni....

FR
FraneTente1861
00:27 28.07.2023.

Postujem Dr. Tepesa. Ali ocito je da u danasnje vrijeme jediino Domovinski Pokret bastini pravaske tradicije s realnim mogucnostima doci na vlast. Dok je "moderni Otac domovine" Dr. Franjo Tudjman spojio ideje Stjepan Radica i Ante Starcevica onda je HDZ nacelno bila "desno konzervatina" i nedvojbeno domoljubna i cisto "suverenisticka" i djelomicno pravaska stranka. Vec dugo vrijeme HDZ je postao s briselskim "catom" Plenkovicem stranka vise slicna stranke centar-lijeva zapada. Nemaju nikakve veze za "pravastvom" i vrlo malo domoljublje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije