Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz molitvu i svijeće

Stanovnici okolice Černobila obilježili 26. godišnjicu katastrofe

Černobil
Foto: Youtube Screenshot
26.04.2012.
u 09:50

Sredinom prosinca 2000., 14 godina nakon eksplozije reaktora broj četiri, i posljednji černobilski reaktor ugašen je te je počeo proces stavljanja izvan pogona

Od černobilske katastrofe prošlo je 26 godina, a stanovnici Slavutiča sinoć su se okupili na glavnom trgu kako bi obilježili godišnjicu najgore nuklearne katastrofe u povijesti i prisjetili se preminulih, donosi Reuters.

Slavutič je grad udaljen oko 50 kilometara od Černobila koji je sagrađen 1986. nakon što su stanovnici Pripiata preseljeni iz svojih domova, a njihov grad postao je "grad duhova".

Okupljeni na glavnom trgu oko spomenika u čast poginulima, stanovnici Slavutiča zapalili su svijeće i zajedno se pomolili.

Sredinom prosinca 2000., 14 godina nakon eksplozije reaktora broj četiri, i posljednji černobilski reaktor ugašen je te je počeo proces stavljanja izvan pogona koji će trajati nekoliko desetljeća.

Ključne riječi

Komentara 1

VA
vatra
20:01 27.04.2012.

zatvorimo NE Krško čim prije da se i mi nebi u budučnosti molili negdje u progonstvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije