Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužve na biralištima

Stanovnici Floride satima čekali na glasovanje

Američki izbori, rano glasovanje, Florida (1)
Reuters/Pixsell
05.11.2012.
u 19:42

Florida je prošle godine skratila broj dana za rano glasovanje sa 14 na 8, a zbog velikog odaziva birača koji su poželjeli glasovati ranije u redovima na biralištima čekalo se po nekoliko sati

Florida i njeni problemi s glasovanjem opet su u središtu pozornosti. Sustav ranog glasovanja trebao je olakšati građanima da iskoriste svoje ustavno pravo, međutim, izlazak na jednice za rano glasovanje za građane te savezne države pretvorio se u noćnu moru, piše Huffington Post. Zbog velikog odaziva mnogi su se susreli s dugačkim redovima i rekordnim čekanjima na suncu, a guverner države republikanac Rick Scott odbio je popustiti i produljiti vrijeme ranog glasovanja

– Ljudi odlaze glasovati. To je jako dobro – kazao je Scott. Mnogi građani u redovima su proveli tri ili četiri sata, a neki glasači tvrdili su kako im je za glasovanje trebalo čak 9 sati.

Glavni razlog zbog kojeg postoji toliko problema na biralištima jest činjenica da je prošle godine zakonodavstvo na Floridi skratilo broj dana za rano glasovanje sa 14 na 8.

>> Sve karte na Ohio - Romney je nakon debate uprskao...

>>Sve o Obaminoj i Romneyjevoj utrci pratite u našoj specijalnoj rubrici Američki izbori

Komentara 7

ST
straser
21:10 05.11.2012.

Da se ovo desilo u RH sutra bi nas odmah izgrdili eurobirokrati

Avatar green_fairy
green_fairy
21:11 05.11.2012.

Florida je i 2004 imala probleme sa glasovanjen..

TM
tesla moj ponos
20:41 05.11.2012.

Je li još netko vjeruje u ovo što se piše!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije