Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatajeno

Stanković nije znao, a Hamer se kaje: Pucao sam rastrojen!

Igor Hamer
HTV
19.11.2009.
u 19:48

Gost emisije "Nedjeljom u 2" prešutio da je nakon Oluje čovjeku pucao u glavu. Zlatko Hoić, koji je preživio hitac u obraz, danas Hameru sve oprašta iako je u njega pucao bez povoda.

Potresna priča gosta emisije "Nedjeljom u 2" Igora Hamera, o tome kako se izvukao od PTSP-a kazalištem, ima i svoju drugu stranu. Uza sve ono što je proživio na bojištu, zatajio je da mu se sudi da je 9. rujna 1995. u 2.30 sati u ugostiteljskom šatoru pokušao ubiti Zlatka Hoića (40) iz Velike Vesi pokraj Krapine.

Hoćeš da te ubijem?

Tereti se da je iz čista mira izvukao pištolj PHP, povikao: "Hoćeš da te ubijem?" te ispalio hitac Hoiću u glavu. Prostrijelio mu je lijevi obraz, a metak je lakše ozlijedio još tri osobe – lijevu stranu lica Viktoru G., desni kuk Ivanu P. te okrznuo lijevu lopaticu Ružici P.

To se dogodilo za Krapinskog festivala, dok je u šatoru bilo oko tisuću ljudi, neposredno nakon što je tuda prošao i tadašnji predsjednik Franjo Tuđman kao gost festivala. Kako su govorili svjedoci, sva je sreća bila što su se svi sklonili i oduzeli mu pištolj sa spremnikom od 15 metaka. Hamer je bio teško pijan jer je u krvi imao 2,23 promila alkohola.

Tada je bio profesionalni vojnik, a u mirovini se liječio od PTSP-a. Županijski sud u Zlataru 25. ožujka 2002. proglasio ga je krivim za pokušaj ubojstva i osudio na godinu i mjesec dana zatvora.

No Vrhovni sud ukinuo je tu i još jednu oslobađajuću presudu, a na trećem suđenju sud u Zlataru opet ga oslobađa te je sada slučaj opet na Vrhovnom sudu u povodu žalbe tužiteljstva iz srpnja 2009.

Igor Hamer, koji danas živi u Zagrebu, kaže da se duboko kaje, da na sreću nitko nije mrtav te da, koliko zna, nitko danas nema trajnih posljedica. – Istina je, pucao sam. Bilo je gluho doba noći i baš sam se sav rastrojen vratio iz Oluje.

Ne znam ni sam što mi se dogodilo u glavi. U stanju u kakvom sam bio, napravio sam to što sam napravio. Znam da je to gnjusno, ali bio sam iscrpljen, rastresen i jako pijan – rekao je Hamer.

"Ne smijem govoriti"

Na upit zašto je javnosti u emisiji zatajio svoju “neslavnu epizodu” rekao je da je slučaj na Vrhovnom sudu te da o tome još uvijek ne smije ništa govoriti. Urednik i voditelj emisije "Nedjeljom u 2" Aleksandar Stanković rekao nam je:

– Nisam znao, ali ako Hamer nije osuđen, ne vidim u svemu ništa sporno.

Teško ozlijeđeni Zlatko Hoić kaže da je danas Hameru oprostio, no da ga je negdje sreo godinu-dvije nakon pokušaja ubojstva – jer Hamer je pucao bez povoda te se nisu poznavali niti svađali – ne zna što bi, možda bi mu istom mjerom uzvratio.

– Što ću. Niti ja imam novca za dugotrajno suđenje, niti on ima novca za odštetu. Sve sam ostavio njemu na savjest i na njegovu dušu – rekao je Hoić.

Komentara 28

ME
mel
00:56 20.11.2009.

Ovo je zalost, sramota za sud da to toliko godina nije rijesio a prilicno jednostavna stvar, a oni troje sto su povrijedeni-osteceni neka traziju ostetu od drzave ciji je bio pistolj .

OB
-obrisani-
22:21 19.11.2009.

Zanimljivo! Do PTSP-a je dosao preko srpskih leseva u Oluji, a sudi mu se samo za zlocine poslije Oluje. Znaci li to da zlocini nisu isti ili je nad Srbima zlocin zakonski dozvoljen, a nad Hrvatima zabranjen? Ako je tako, onda ce ovakvi dogadjaji jos mnogo puta da se ponavljaju, jer zlocinci nekaznjeno setaju, uvjek spremni na zlocin!

AN
Andreeejjj
21:51 19.11.2009.

Ovaj STANKOVIC bas bira prave goste! Izzivljava se nad njima do bessvijesti a onim pravima se klanja i prilagodjava! Taj bivsi \"kao\" boksacic iz SOMBORA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije