Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbjegla majka

Stankova baka: Živjeli su dobro, zašto im oduzimaju sina?

pobjegla mateja (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
Autori: , hš/VLM
19.10.2011.
u 21:23

Stanko je rekao da idu u Zagreb i da će naći posao kako bi se mogli vjenčati – rekla je starica

Mateja V. (17) i Stanko Ž. (25) već sedmi dan bježe iz straha da će im oduzeti sinčića Darija. Mladi je par, zbog Matejine malodobnosti, nakon Darijeva rođenja sudu podnio zahtjev da im dopusti vjenčanje, na što su obvezni prema Obiteljskom zakonu. Općinski sud u Koprivnici dao im je odobrenje, ali se koprivnički Centar za socijalnu skrb žalio, tvrdeći kako Mateja nije zrela za bračnu zajednicu. Potom je Centar ishodio pravomoćno sudsko rješenje za privremeno oduzimanje djeteta mladome paru pod obrazloženjem da ono živi u neljudskim uvjetima, da je pothlađeno i pothranjeno

Razgovarali smo sa Stankovom bakom Elizabetom Čavlek (90), koja živi dvije kuće do one u kojoj su živjeli Mateja i Stanko.

– U četvrtak navečer došao mi je i rekao da odlazi. Otišli su pješice, s djetetom u kolicima, valjda na željezničku postaju. Stanko je rekao da idu u Zagreb i da će naći posao kako bi se mogli vjenčati – rekla je starica, koja tvrdi kako im je u kućici u kojoj su živjeli bilo sasvim dobro. Imali su, prema njezinim riječima, hladnjak i televizor, a grijali su se na drva. Vodu su vadili iz zdenca. Susjedi Matejine obitelji, koja živi u Glogovcu kod Koprivnice, pak, tvrde kako je riječ o iznimno siromašnoj obitelji, ali takve su gotovo sve u Rudarskome naselju u tome selu.

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka

Komentara 54

DA
danijeluskoci
21:31 19.10.2011.

kako to da se naša socijalna država nije pobrinula da mladi par ima zaposlenje što svi po ustavu imamo pravo

IB
iva.begovic
21:35 19.10.2011.

Neka socijalna služba, ako već država nije u stanju pomoći i omogućiti djetetu da živi sa mladim i zdravim roditeljima - objavi broj računa u nekoj banci na koji se mogu izvršiti uplate. Rado ću to uplatiti koliko mogu jer muka mi je od ove priče. Sramota do neba.

OB
-obrisani-
07:13 20.10.2011.

Gdje je sad lopovska crkva,gdje je sad lopovska Jaca,gdje su sad lopovske udruge...? Sve vam psujem što prelazi kućni prag.Ovo je dokaz da mafija u simbiozi fukcionira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije