Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22. siječnja

SSSH poziva na referendum: Članstvo u EU u interesu je RH!

eu
Photos.com
11.01.2012.
u 10:33

– Stoga je izuzetno važno da odaziv na referendum bude što veći, kako bi donesena odluka u što većoj mjeri odražavala stav građana Hrvatske – ističu iz SSSH.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preporučuje članstvu udruženih sindikata da u što većem broju izađe na referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i izjasni se za ulazak Hrvatske.

– Ta odluka, bila ona pozitivna ili negativna, imat će dugoročne i značajne posljedice za sve nas. Stoga je izuzetno važno da odaziv na referendum bude što veći, kako bi donesena odluka u što većoj mjeri odražavala stav građana Hrvatske – ističu iz SSSH.

Dodaju da su članstvo u EU i sudjelovanje u europskim institucijama i procesima odlučivanja u interesu Republike Hrvatske. SSSH smatra da je pristupanje EU, "kao najznačajniji motivator niza nužnih reformi u proteklome desetljeću", već dosad imalo značajne pozitivne posljedice za RH.

– Također, budući da je hrvatsko gospodarstvo u velikoj mjeri integrirano u europski gospodarski prostor, gospodarska kretanja u EU i u budućnosti će znatno utjecati na Hrvatsku, neovisno o ishodu referenduma – poručuju iz SSSH.

Stoga SSSH poziva sve svoje članove da izađu na referendum i glasaju vodeći pritom računa o dugoročnim interesima Republike Hrvatske, njezinih građana i radnika.

– Europska unija je mjesto kamo Hrvatska povijesno, kulturno i ekonomski pripada, ali odluku o tome, kao i odgovornost za posljedice takve odluke, u konačnici moraju donijeti sami građani. Institucije zakonodavne i izvršne vlasti RH morat će tu odluku poštovati – napominju iz Saveza sindikata.

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar kuka
kuka
17:53 11.01.2012.

11.01.2012. u 17:31h Ugo Kajvez je napisao/la: *** deleted by admin *** ___________ bravo ADMIN,dosta nam je tog njegovog teoretiziranja

TO
Tot
11:12 11.01.2012.

i to je sindikat.....puše u istu trubu kao i lopovi na vlasti......fuj

SA
santos008
13:15 11.01.2012.

...ako nece te u EU ,onda vam preostaje YUGA III ,koja je ne vidiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije